València reduix un 50% el consum energètic de l'enllumenat públic en set anys

reducció del consum energètic reducción del consumo energético

La millora del consum energètic va centrar la visita que la regidora de l'Àrea de Gestió de l'Ajuntament de València, Lluïsa Notario, ha fet als barris de Patraix, Sant Isidre i Sant Marcel·lí per analitzar el seu enllumenat públic i destacar els resultats del Pla d'Eficiència Energètica que l'Ajuntament va posar en marxa en 2015, que ha permés reduir el consum energètic en un 50% respecte al total inicial i deixar d'abocar a l'atmosfera més de 16.000 tones de diòxid de carboni.

Índex / Índice
  1. Resultats de la renovació de l'enllumenat i la reducció del consum energètic
  2. Lluita contra el canvi climàtic

Resultats de la renovació de l'enllumenat i la reducció del consum energètic

En total, la ciutat de València ha transformant en set anys uns 87.000 punts de llum, el que representa el 81% del parc inicial, i en concret en Patraix s'han renovat 1.585 lluminàries, 800 en Sant Marcel·lí i 742 en Sant Isidre. Els treballs han consistit en la substitució del bloc òptic per a llum de descàrrega complet per una placa horitzontal de leds, d'idèntiques característiques als anteriors, a més de la substitució dels cristalls que són translúcids per uns altres totalment transparents, de menor absorció de flux lluminós i de millor resultat luminotècnic, en el cas dels fanals "FERRAN VII" i deixant sense cristalls en el cas dels fanals "VILA", en tenir una estructura més robusta.

Lluita contra el canvi climàtic

Notario ha destacat la importància de l'enllumenat públic com a factor important en la lluita contra el canvi climàtic i com un dels àmbits de la gestió municipal que ha experimentat una transformació més profunda en els últims anys. Això ha derivat en una reducció dràstica del consum d'energia a l'Ajuntament de València i un estalvi econòmic de prop de sis milions d'euros, que s'afegixen a l'estalvi energètic en altres àrees.

La regidora ha afirmat que l'eficiència i la transició energètica i les polítiques sostenibles són un eix troncal de la política del govern de Joan Ribó, i ha destacat que València és un referent europeu en la lluita contra el canvi climàtic. Això ha permès que la ciutat siga designada Capital Verda Europea per al 2024, gràcies als avanços experimentats en matèria de mobilitat urbana, eficiència energètica i renaturalització.

En la visita als barris de Patraix, Sant Isidre i Sant Marcel·lí, Notario ha compartit la seua satisfacció pel compromís dels veïns i veïnes en la reducció del consum energètic i ha demanat que continuïn en aquesta línia per fer de València una ciutat més sostenible.

Esta transformació en l'enllumenat públic no només suposa un estalvi energètic i econòmic, sinó que també millora la qualitat de vida dels veïns i veïnes dels barris. Una il·luminació més eficient i millorada afavorix la seguretat i el benestar dels ciutadans i ciutadanes.

En resum, la visita de la regidora Lluïsa Notario als barris de Patraix, Sant Isidre i Sant Marcel·lí ha volgut demostrar la importància de la gestió sostenible i eficient dels recursos públics, en este cas, la reducció del consum energètic de l'enllumenat públic. Això ha suposat un avantatge mediambiental, econòmic i social per als veïns i veïnes d'estos barris, i també per a la ciutat en general, que seguix liderant la lluita contra el canvi climàtic.

Infoguiavalencia

Go up