La plaça de l’Ajuntament de València tindrà un video mapping i la tornada de l’arbre de Nadal, i la de la Reina llums en forma d'ametlers.

12/11/2022

Nadal València

L’ajuntament de València ha anunciat quines seran les característiques i novetats de les llums de Nadal 2022 on, com a novetats més importants, tenim un video mapping que es projectarà sobre la façana del propi edifici de l'Ajuntament i la tornada d'un arbre de Nadal a la plaça.

Així ho comunicà este passat divendres la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario. La regidora també assegurà que se seguirà mantenint l'eficència energètica, així com la descentralització a barris i pobles. De fet, els diversos barris i pobles de València voran incrementada la seua il·luminació de Nadal.

Índex / Índice
  1. Quan s'encenen les llums de Nadal de la ciutat de València?
    1. Novetat en la decoració de Nadal de la ciutat de València
    2. Decoració i llums de Nadal als barris de la ciutat

Quan s'encenen les llums de Nadal de la ciutat de València?

L’enllumenant nadalenc de la ciutat de València començarà el dia 2 de desembre a les 19:00 hores. Este horari es reduix en mitja hora si mirem el de 2021.

La regidora també informà que l’enllumenat s’encendrà de dilluns a dijous de 18:00 a 00:00 hores. I de divendres a diumenge i dies festius l’horari acabarà a les 00:30 hores.

Notari ha dit que “la il·luminació ornamental per Nadal i Falles és cent per cent tecnologia led. Hem fet els deures en matèria d'eficiència energètica”. Enguany, el pressupost de llums i ornamentació nadalenca és de 384.428,89 euros. El canvi de les boles per l’arbre, segons Notario, significarà un estalvi energètic.

La regidora ha afegit que “l'Ajuntament amb les seues mesures d'eficiència energètica ha pogut baixar la factura de la llum quasi en un cinquanta per cent, amb un estalvi anual de més de 8 milions d'euros”.

Novetat en la decoració de Nadal de la ciutat de València

Enguany destaca, com hem dit al principi, en el cas de l’ornamentació, que les dos boles il·luminades de l’any passat seran substituïdes per un arbre de Nadal i un video mapping projectat sobre la façana de l’edifici de l’Ajuntament.

Esta projecció en format video mapping podrà contemplar-se del 21 de desembre al 4 de gener. En este video hi ha referències a la Capital Mundial del Disseny que ostenta València, així com la Capital Verda que ostentarà en 2024.

Consens amb els comerciants

La regidora ha explicat que en les decisions de l’enllumenat i decoració s’han tingut en consideració l’opinió dels comerciants del centre de la ciutat. De fet, ha explicat que es va reunir amb l’Associació de Comerciants del Centre Històric. També va informar que hi haurà il·luminació nadalenca als carrers Músic Peydró, Llanterna i Lilñán, per petició d’esta associació.

Decoració i llums de Nadal als barris de la ciutat

A banda del video mapping i l'arbre de Nadal del centre, enguany tindran motius nadalencs 14 barris de la ciutat de València, 2 més que l’any passat. D’esta manera, hi haura cons il·luminats de 5 metres d’altura als barris de Patraix, Russafa, Campanar, Poblats Marítims, Benimaclet, Ciutat Vella, Rascanya, Sant Marcel·lí, Extramurs, Benicalap, Quatre Carreres i Olivereta. La novetat és que també s’inclouen els barris de Nou Moles i Sant Isidre.

Esta actuació, explica Notario, es deu a que “per a nosaltres és fonamental descentralitzar, perquè els veïns i veïnes dels barris i pobles de València també gaudisquen de la il·luminació nadalenca”.

Així, hi haurà també 159 arcs decoratius en 33 carrers de València. En este cas açò significa un increment de 42 elements respecte 2021. També hi haurà 17 rètols de Bon Nadal als Pobles de València i 7 més als mercats d’Algirós, Natzaret, Torrefiel i al barri de la Fuensanta.

Finalment, la plaça de la Reina tornarà a tindre el Betlem i unes estructures il·luminades de 3 metres d’altura en forma d'ametlers.

Go up