EMTicket, la nova aplicació de bitllet senzill d’EMT

EMTicket

L’Empresa Municipal de Transports de València, EMT, llança este divendres la nova aplicació ‘EMTicket’ per a comprar el bitllet senzill des del nostre smartphone.

La nova aplicació està disponible per a Android i Apple de manera gratuïta. Per la seua banda, el preu del bitllet senzill a través d’esta aplicació seguix costant 1,50 euros. No obstant, la novetat és que ara tenim 60 minuts durant els quals podrem usar tots els autobusos que necessitem. És a dir, no hi ha límit en els transbords que podem fer des del primer ús del bitllet.

Cada persona pot comprar a través d’esta aplicació un màxim de 10 bitllets en una compra i acumular fins a 20 bitllets en la cartera virtual del seu dispositiu mòbil. A més, estos bitllets poden usar-se en els 60 dies posteriors a la seua compra.

Una aplicació i una manera de comprar i usar estos bitllets que ix en estos moments de preocupació per les condicions higièniques provocades per la pandèmia de la COVID-19. Així ho declarà al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, quan afirmà que este servici permet comprar i usar els bitllets “d’una manera més segura”.

El regidor indicà també en la presentació que es tracta d’un servici “més ecològic amb el medi ambient” i “més segur” respecte al coronavirus.

El bitllet es valida al comprar-lo, no a l’entrar a l’autobús

Grezzi va fer insistència en que és un projecte que “és pioner a Espanya”, ja que a diferència d’altres ciutats com Madrid o Barcelona “el bitllet no s’ha de validar en l’autobús, sinó quan es compra en l’aplicació”.

El regidor va explicar que “L’explosió de la pandèmia va provocar que pràcticament totes les empreses de transport prescindiren del pagament en efectiu per a prevenir els contagis. A partir d’este moment, nosaltres ens plantegem de quina manera podíem treballar per a reconduir el servici. Finalment hem arribat a esta solució interessant, avançada, tecnològica, i a més amb el sector privat amb empreses capdavanteres”.

D’esta manera, continuà Grezzi dient que “Este projecte permet avançar cap a la construcció d’un sistema de transport innovador i de qualitat, que permet a valencians i valencianes i a turistes moure’s en transport públic amb més comoditat”.

Finalment, l’aplicació de l’EMT “proporciona més opcions per a viatjar amb autobús, ajudant a reduir el temps d’espera en les parades i millorant la velocitat comercial dels nostres autobusos”.

Cóm usar l’aplicació ‘EMTicket’

Una volta instal·lada l’aplicació, hem d’associar-la a una targeta bancària que usarem per a fer les nostres compres. Açò ho farem en la secció ‘Comprar bitllets’.

En una mateixa compra podem adquirir fins a 10 bitllets, els quals es guardaran automàticament en la nostra cartera virtual del mòbil.

Activar el bitllet per a pujar a l’autobús

Abans de pujar al nostre autobús accedirem a la nostra cartera de bitllets de l’aplicació i activarem un dels nostres bitllets.

Així, una volta el bitllet senzill d’EMT està activat, la pantalla de l’aplicació ‘EMTicket’ del nostre smartphone tindrà una pantalla dinàmica. Esta pantalla mostrarà una banda de colors que va canviant, així com la data i l’hora, indicant que es troba actiu i quant de temps d’ús li queda.

D’esta manera el viatger o viatgera pot comprovar en tot moment el temps que li queda dels 60 minuts. A més es vol també evitar fraus ja que l’inspector de l’EMT ha de vore cóm la banda de colors es va movent, la qual cosa indica que el bitllet està activat durant 60 minuts.

Validació sense contacte

Com hem dit, esta aplicació també vol evitar el contacte en temps de pandèmia. Per tant, només s’ha de mostrar la pantalla al conductor o conductora (quan es puga tornar a accedir per la porta davantera en unes setmanes) o al personal de l’’EMT. Este personal vorà la banda de colors en moviment i podrem accedir a l’autobús.

60 minuts per a transbords sense límit

Com hem explicat este bitllet digital té una duració de 60 minuts. D’esta manera, podrem canviar d’aubobús fins que passe eixe temps. Esta informació hem dit adés que la podem vore en la pantalla del nostre smartphone.

Grezzi indicà que “amb la possibilitat de transbordar amb el bitllet senzill, EMT dóna resposta a una de les peticions més realitzades per les persones usuàries. És un avanç, un servici addicional que donem a la ciutadania i que ens demandava des de fa força temps”.

No és necessari tindre internet per a pujar a l’autobús

Un dubte que pot sorgir és si es necessita tindre Internet o cobertura per a usar l’aplicació quan pugem a l’autobús. La resposta es no. Només necessitarem internet quan comprem els bitllets però no al mostrar el bitllet actiu al personal de l’EMT. I és que com hem dit els bitllets comprats els tindrem dins de la nostra cartera virtual del nostre smartphone, creada per la pròpia aplicació. Per tant, mostrar el bitllet es fa offline, és a dir, no es necessita internet.

‘EMTicket’ està creada per Masabi i ja és usada en diversos operadors, com l’Autoritat Metropolitana de Transports de Nova York o la Thames Clippers a Londres.

Un projecte públic-privat

Grezzi indicà que “Este projecte mostra com les entitats privades i públiques poden millorar el servici que l’Ajuntament de València, a través de l’EMT, presta a la ciutadania”.

En la presentació també intervingué el director regional de BBVA, Carlos Rodríguez Escudero, qui indicà que “en BBVA som una entitat líder en solucions de mitjans de pagament i ‘Mobile ticketing’ i per això quan EMT al costat de Masabi i Mastercard ens van proposar poder participar en el projecte l’assumim des del nostre compromís amb la ciutat de València de posar a la disposició dels valencians i les valencianes totes les oportunitats que les noves tecnologies ofereixen per a fer el seu dia a dia més senzill i segur”.

Finalment, el director-gerent de l’EMT, Josep Enric García Alemany, explicà que “la crisi provocada per la COVID-19 ha generat un nou escenari en l’ús i accés a l’autobús. És un bon moment per a aprofitar esta oportunitat, fer un pas endavant i millorar el servici amb avanços tecnològics que permeten situar a EMT València a l’avantguarda”.

La campanya informativa de ‘EMTicket’

Per a promocionar l’ús d’esta nova aplicació l’Ajuntament de València repartirà 65.000 fullets informatius que compten amb un “film de laminació antibacteriana”; en 5 llocs estratègics de la ciutat.

A més, també es difondrà per les xarxes socials. Igualament, es retolarà l’exterior de 30 autobusos i vinils a l’interior de 25 busos de les línies 95, 24, 25, 92 i 4. Finalment, es retolaran les marquesines.

Print Friendly, PDF & Email