Skip to content

L’Ajuntament rep l’Alfàbega de Bétera

19/08/2020

Un any més, encara que les circumstàncies siguen les que són, l’Ajuntament de València ha rebut l’obsequi que cada any li fa el municipi de Bétera, la seua alfàbega gegant.

Una tradició d’esta població del Camp de Túria que arreplegà este passat dimarts, en nom del consistori del Cap i Casal, el seu alcalde, Joan Ribó.

L’alcalde va agrair este obsequi i va indicar que “esta preciosa alfàbega monumental és ja un símbol de la unió entre les tradicions de les poblacions valencianes i els seus municipis. Les escales de l’Ajuntament de València tornen a lluir el color i l’aroma de l’alfàbega de Bétera; un símbol que ni la COVID-19 ha pogut trencar”.

Les alfàbegues de Bétera

Les alfàbegues són les protagonistes de les festes majors d’esta població de Bétera. Estes festes, en honor de la Mare de Déu d’Agost, tenen lloc habitualment del 12 al 22 d’agost.

El dia 15 està especialment dedicat a la Mare de Déu. Eixe dia se li fa una ofrena d’estes alfàbegues de gran tamany. Sis d’estes plantes, que arriben a tindre unes dimensions de més de dos metres d’altura i 2, 5 y 4 d’amplària, provoquen l’admiració general.

Print Friendly, PDF & Email