Una App ens ha permés vore la falla municipal virtualment

3 anys ago · Updated 3 anys ago

app permet vore virtualment la falla municipal

En estes passades  no falles es presentà una App que permet vore i visitar virtualment la falla municipal a la mateixa plaça de l’Ajuntament. Esta App és de descàrrega gratuïta i dissenyada per la Universitat Politècnica de València.

El fet més rellevant és que podem anar a la plaça de l’Ajuntament, al punt a on es planta la falla municipal i vore, a través de la pantalla, una representació virtual en 3D de cóm quedaria el monument faller si estiguera plantat.

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, va participar d’esta presentació on el monument de Dulk cobra vida, encara que siga virtualment. Ribó va destacar que d’esta App que “ens acosta a l'obra creada pels artistes valencians Dulk i Alejandro Santaeulalia, amb el lema Protegeix allò que estimes”.

Ribó va convidar a la ciutadania a fer ús d’esta App i vore virtualment la falla municipal. Així, va fer força en “el simbolisme de la Falla municipal d’enguany que tracta d’un assumpte molt important com és el canvi canvi climàtic, i ens convida a ser part activa en la preservació de les espècies, així com a prendre consciència sobre la salut del planeta i sobre la nostra responsabilitat en la seua deteriorament”.

Finalment, l’alcalde va agrair el treball de Junta Central Fallera “per intentar fer el màxim nombre d'activitats compatibles amb la pandèmia”. Així va fer menció de les pintades fetes en els llocs exactes en els quals tradicionalment es planten les 382 falles de València, amb el lema “Ací crema el cor d’una falla”.

I tot, en estes no falles, "per a evocar la festa, que, per descomptat, tornarà a gaudir-se en la seua plenitud quan les circumstàncies sanitàries ho permeten".

Joan Ribó
Go up