La Crida dona inici oficial a les Falles 2023 en À Punt

25/02/2023

À Punt crida falles
Índex / Índice
  1. La Crida en À Punt
  2. Mascletaes amb QR
  3. Falles i Magdalena es donen la mà en À Punt
  4. Plantà de les Falles, Especial Premis, Ofrena i Cremà

La Crida en À Punt

La festa més esperada per la ciutadania valenciana comença amb la Crida, l'acte que dona el tret d'eixida a les Falles, la qual es celebrarà este diumenge 5 de març a les 19 hores, des de les Torres dels Serrans de València. La televisió pública valenciana emetrà en directe la narració de l'esdeveniment a càrrec de Ferran Cano, acompanyat per Marina Civera, fallera major de València del 2019, i les reporteres Berta Báidez i Rosa Porta.

Enguany, per a començar a ambientar la nit, la televisió pública valenciana proposa dos documentals de temàtica fallera: "L'art de la fusta" i "Fallera major de València". Així, a les 18.15 hores començarà "L'art de la fusta", seguit de "Fallera major de València", que precedirà la retransmissió en directe de la Crida.

A la Crida, la fallera major i la fallera major infantil de València, Laura Mengó i Paula Nieto, conviden la població en general, amb especial atenció als fallers, perquè s'unisquen a la festa de març.

Mascletaes amb QR

El dia 1 de març començaran les retransmissions de les mascletaes a través d'À Punt. Cada dia a partir de les 13.00 hores, des de la plaça de l'Ajuntament de València, Maria Fuster i Ferran Cano, amb els reporters Berta Báidez, Rosa Porta i Carles Navarro, ens proporcionaran l'ambient de la plaça mentre s'ompli de públic.

A més, enguany es podrà triar les millors mascletaes mitjançant un codi QR que permetrà donar una puntuació a les mascletaes més impactants i sorprenents. La pirotècnica Reyes Martí ajudarà a valorar la decisió del públic. Per la seua part, el dispositiu de la Mascletà 2023 tindrà una dotació de catorze càmeres, amb una d'elles d'alta velocitat (Antelope High Speed), que proporcionarà més de 200 frames per segon en alta qualitat. A més, a partir del dia 15, el canal valencià inclourà un dron per a proporcionar imatges aèries espectaculars.

Falles i Magdalena es donen la mà en À Punt

El calendari festiu del mes de març té una gran coincidència en la celebració de les Falles i les festes de la Magdalena, fet que fa especialment festiva la programació d'À Punt. Així, el dia 5 de març, a les 11 hores, s'emetrà la Galania a la Reina de la Magdalena de Castelló, Selene Tarín, des del Palau de la Festa, un acte que desperta gran interès a la ciutat.

D'altra banda, À Punt emetrà el 6 de març a les 22 hores "Informe: La revolució King Kong", un documental que sorprendrà a uns i farà memòria aquells que van viure un període de transformació i canvi dins de la festa fallera. El concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló començarà el dia 13 i es podrà seguir en diferit la mascletà a les 14.30 hores dins de l'especial dedicat a les Festes de la Magdalena de Castelló.

Plantà de les Falles, Especial Premis, Ofrena i Cremà

El dimecres 15 de març la televisió pública valenciana oferirà un programa especial Nit de la Plantà a les 22 hores i el dijous 16 de març a les 16.15 hores es podrà gaudir de l'emoció del lliurament de Premis a les Falles per seccions fins a arribar a les esperades de la Secció Especial.

El divendres 17 i el dissabte 18 serà el moment més esperat per milers de falleres i fallers, i també dels espectadors més fidels que contemplen per televisió l'Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats. L'Ofrena serà narrada per Ferran Cano i Ampa Caballero.

El diumenge 19 de març serà un dia ple de festa amb la retransmissió de la mascletà del dia de Sant Josep, un especial del concurs "Atrapa'm si pots" dedicat als festers i un especial Nit de la Cremà que es donarà la mà amb el Magdalena Vítol.

Els principals actes festius de les Falles i les Festes de la Magdalena es podran seguir en directe a través del web d'À Punt i per les xarxes socials.

Go up