Lliurats els Premis Ciutat de València de literatura

19/02/2022

Premis Ciutat de València literatura - Premios Ciudad de València literatura

L’Ajuntament de València lliurà el passat dia 1 de febrer els 39 Premis Ciutat de València de literatura, corresponents a la convocatòria de 2021. En esta edició han participat més de 1.700 obres, superant la participació de l’edició anterior (527 obres).

L’acte de lliurament va tindre lloc a l’Hemicicle Municipal, presidint-lo l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, acompanyat de la regidora de Cultura, Glòria Tello i diversos membres de l’equip de govern.

L’alcalde va fer insistència en “el suport incondicional de l'Ajuntament de València a la cultura en general, i a la literatura en concret, perquè són elements imprescindibles d'una vida millor i més plena”.

Índex / Índice
  1. Gran participació en els Premis Ciutat de València de literatura
  2. Premis Ciutat de València de literatura
    1. Poesia
    2. Narrativa
    3. Assaig
    4. Teatre

Gran participació en els Premis Ciutat de València de literatura

Per la seua banda, Tello va agrair “als 1.772 autors i autores per presentar les seues obres a estos premis”. Este increment de participació “ens dona forces per a continuar treballant en l'organització d'estos premis cada vegada amb més força”, indicà la regidora.

La responsable de Cultura també volgué destacar “la participació d'autors  procedents de la pràctica totalitat de països de parla hispana, així com de països com els Estats Units, Guinea Equatorial, el Canadà, Nova Zelanda, França, Itàlia o Israel, la qual cosa ens fa sentir-nos satisfets del treball realitzat”.

L’alcalde ha felicitat a les persones guardonades en nom dels valencians i les valencianes. Ribó va agrair ”el treball realitzat per tots els escriptors que han presentats les seues obres i no han obtingut cap premi”. Així mateix, els ha animat “a continuar creant relats, versos, personatges i pensaments, i creant cultura, perquè d'esta manera contribuixen a fer del món un lloc més habitable per a tots”. Finalment, Ribó va destacar “el treball de totes les persones que han fet possible la realització d'estos premis”.

En nom de les persones premiades parlà el novel·lista Josep Franco, qui va fer la següent crida a la ciutadania: vagen vostés als teatres, als nostres concerts, als nostres museus, compren els nostres llibres, i si tenen temps i ganes procuren llegir-los, perquè probablement els agradaran”.

Premis Ciutat de València de literatura

En la present edició dels Premis Ciutat de València de literatura esta és la relació de autores i autors que han rebut premi:

Poesia

L'escriptor Eduard Marco Escamilla, Premi Maria Beneyto de poesia en valencià per la seua obra Ultramarins; La poeta i narradora gallega M. Carmen Caramés Gorgal, Premi Juan Gil-Albert de poesia en castellà, amb Del teu tacte; 

Narrativa

El novel·lista Josep Franco, Premi Isabel de Villena de narrativa en valencià, amb amb l'obra Vida del *letrat Mateu de Bel, comptada en llengua viva; Ángel Alloza Aparicio, Premi Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà per la novel·la La perquisició dels tresors ocults;

Assaig

L'escriptor valencià Antoni Defez, Premi Josep Vicent Marqués d'assaig en valencià amb l'obra De la pròpia veu a la veu pròpia; Sergi Belbel;  i Herminia Luque, Premi Celia Amorós d'assaig en castellà per l'obra Los ojos pintados y relumbrantes de la serpiente.

Teatre

Premi Eduard Escalanate de teatre per l'obra Ella i màquina; El premi Max Aub, ha quedat desert

 

Go up