Skip to content

Lliurats els Premis Archival Comunitat Valenciana

26/02/2020
Premis Archival Comunitat Valenciana

Al neobizantí saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència es va celebrar el dia 11 d’este mes la XXIX edició dels Premis Archival Comunitat Valenciana 2019. Guardons a persones i entitats pels seus mèrits i col·laboració per a la recuperació del patrimoni històric-cultural valencià, i als qui aconseguixen amb les seues activitats destacada projecció nacional i internacional.

A l’Ajuntament d’Altea, per la seua cura i promocionat patrimoni cultural i mig ambiental; a l’Ajuntament d’Alzira per la protecció, restauració i conservació del seu centre històric; a l’Ajuntament d’Altura, per la rehabilitació de la cartoixa de Vall de Crist; a l’Ajuntament d’Ibi per la restauració del Molí de Paper com a punt de partida per a la recuperació del patrimoni biològic i etnogràfic del seu entorn; al Museu de Prehistòria de València pel seu creixent protagonisme, i a la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per la magnífica rehabilitació del Palau del Temple, van ser els premiats en el fi principal fomentat per Archival, la regeneració i posada en valor dels centres històrics i els entorns naturals dels municipis.

CM Plastik Mobiliari Urbà, amb factoria a Alginet, ha sigut premiada per  la seua conscienciació social cap al manteniment sostenible del medi ambient en reutilitzar residus plàstics per a la fabricació de mobiliari urbà, i la Federación Valenciana de Casas Regionales, fundada fa més de setanta anys, ha sigut distingida per ser la coordinadora de les cases regionals, llocs de trobada per als qui per diversos motius han arribat d’altres parts d’Espanya.

La Confraria de Jesús de Medinaceli del Grau de València i l’Associació de Dames de Sant Vicent Ferrer, van ser guardonats per la conservació i divulgació de les nostres tradicions.

Honorable reconeixement també a Carlos Haro Zuriaga, dissenyador valencià d’alta costura la fama internacional del qual ha sigut confirmada amb nombrosos premis, i a Marisa Marín Carbonell, per la seua gran trajectòria i llegat que deixa en el món de la docència internacional.

El premi especial Archival-Espanya 2019 va recaure en Daimiel (Ciudad Real), la ciutat de les Taules, un aiguamoll d’alt valor ecològic i importància internacional en l’estepa de La Manxa. Però també pels seus monuments, gastronomia i festes.

Va presidir el lliurament dels Premis el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, José Roberto González Cachorro, que va estar acompanyat per José Luis Lliso Ruiz, President d’Archival, i altres representants institucionals.

Balls populars, bel cant, cançó popular i rapsodes, van amenitzar l’esdeveniment, que va finalitzar amb la interpretació dels Himnes Regional i Nacional.

Text: Esteban Gonzalo Rogel

Foto: Valmenar

Print Friendly, PDF & Email
Esteban Gonzalo Rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)