|

VII Brindis del Cava de Requena

VII Brindis cava Requena

El passat dia 4 va tindre lloc el ‘VII Brindis del Cava, Requena és origen’, el qual va servir per a donar inici simbòlic al Nadal.

Este acte va tindre la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcalde de Requena, Mario Sánchez; el president de l’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, Emilio Expósito; i el nou ambaixador del Cava de Requena, Màxim Huerta.

Va tindre lloc també la conferència de la sommelier i professora de gastronomia, Eva Pizarro. En la seua dissertació Pizarro va afirmar que “l’enorme qualitat dels caves que s’elaboren a Requena i que es convertixen en unes excel·lents eines de treball per als sommeliers a la sala d’un restaurant”.

A més, va expressar la necessitat de fer que el consum de cava no estiga associat a una època determinada com són les festes de Nadal. I açò ho va dir “perquè les bambolles són perfectes generadores de felicitat i cal portar-les a altres moments i gaudir amb elles de la nostra gastronomia. Jo ballaria els Rolling Stones amb una copa de cava a la mà”.

Per part seua, Navarro va indicar que “Ha sigut un honor, com a valencià i com a empresari, ser ambaixador d’un gran producte amb el qual els cellerers demostren passió pel cava i pel seu territori”.

Les dades del cava a Requena

Seguidament, Expósito va donar dades sobre el cava de Requena, que s’elabora des de fa 40 anys. Així, va explicar que en aquest producte ja treballen 700 viticultors que produixen 20 milions de litres. A més, les vendes d’este cava superaran enguany els 10 milions de litres.

Estes dades, va afirmar, indiquen que el cava de Requena segueix un camí creixent. I això és, segons ell, a causa d’una gran qualitat afavorida pro el clima de la zona i la seua altitud, entre 700 i 900 metres sobre el nivell de la mar.

A més de molt bons enòlegs. En este sentit va indicar que “No hi ha cap altra zona productora a Espanya que tinga unes condicions tan òptimes per a elaborar caves ecològics”.

Reivindicació pel cava de Requena

Estos dies s’ha produït una polèmica pel fet del no reconeixement, pel Ministeri d’Agricultura, de l’ús de la paraula Requena per a referir-se al cava elaborat en este territori.

En este sentit, i aprofitant este brindis del cava de Requena, Expósito va explicar que s’han presentat “dos recursos en el Tribunal Suprem contra el Ministeri d’Agricultura i la Denominació d’Origen Cava amb seu a Catalunya davant la prohibició de tots dos que utilitzem el nom de Requena per a la nostra zona. Arribarem fins a on faça falta per a defensar el nostre origen. Eixe origen és Requena i portem defensant-lo des de fa 39 anys. Al·leguen motius de confusió amb el nom, però realment comencem a pensar que tenen por al nostre enorme potencial”.

Suport de la Generalitat

A esta reivindicació pel nom de Requena s’ha sumat la Generalitat. Per això Expósito va voler agrair esta postura. També va anunciar el nou Ambaixador del Cava de Requena, que enguany és el periodista i escriptor Màxim Huerta.

Huerta va declarar que “Les meues arrels són com les de la vinya i s’afonen en estes terres. La meua infància pertany a un pati que feia olor de vi, és l’aroma de la meua vida”.

I va afegir que “Fer terra i ser ambaixador va amb mi i si fins ara preguntava en tots els restaurants als quals anava si tenien vi d’Utiel-Requena, a partir de hui preguntaré si tenen Cava de Requena”.

Huerta va acabar, en to humorístic, dient que “He sigut ministre, però preferisc ser Ambaixador del Cava, dona més alegries”.

Seguidament, l’alcalde va destacar “la identitat única del cava de Requena. Lamente que l’elecció del nom d’esta zona productora de cava estiga abocat a una batalla legal, però mai podran posar en dubte l’origen d’este producte perquè això és impossible”.

Sánchez va recordar que “És el VII Brindis del Cava, i recorde que en el primer, allà per 2015 el llavors president dels elaboradors Pepe Hidalgo deia: en la Comunitat està passant alguna cosa, és el nostre moment. I així ha sigut i continua sent. Hui Requena és cava”.

Finalment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que “El consell farà l’impossible perquè el Cava de Requena tinga el nom que per dret li pertany. Té arrelament, complix la normativa i porta 40 anys treballant”.

Un brindis del cava de Requena que vol fer visible i reclamar el dret a dir-li cava al que s’elabora en esta població des de fa 40 anys.

 

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts