Màsterclass sobre el Sant Greal a València: Coneixent la història i la importància del Sant Calze

Sant Greal, Santo Grial, Camí del Sant Greal, Camino del Santo Grial

El 27 de març, la sala Castelló de l’Hotel Túria a València va ser el lloc on es va dur a terme una Màsterclass sobre el Sant Greal. La ponent, la Dra. Ana Mafé García, presidenta de l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal, va presentar la història de la relíquia, la seua importància i les referències que han deixat testimoni de la seua rellevància al llarg dels segles.

Conéixer més sobre el Sant Greal

L’exposició va comptar amb la presència de professionals del sector turístic, periodístic i acadèmic que van tindre l’oportunitat de conéixer més sobre la relíquia i el recorregut internacional del Camí del Sant Greal. La Dra. Mafé, recolzada en imatges inèdites, va presentar fragments de la seua tesi doctoral, “Aportacions des de la Història de l’Art al turisme cultural: el Sant Calze de València com a eix del relat turístic que sustenta el Camí del Sant Greal en el segle XXI”, publicada per l’editorial nord-americana ProQuest.

Els assistents van gaudir d’un descans en una de les terrasses de l’Hotel Túria abans de continuar amb l’exposició a la sala Castelló. Durant esta segona part, la Dra. Mafé va presentar el mètode científic al qual la relíquia havia estat exposada al llarg dels segles i els treballs previs realitzats al voltant d’ella. També es van presentar els eixos d’acció que actualment s’estan duent a terme per fomentar el Camí del Sant Greal, la Ruta del Coneixement, camí de la Pau.

La importància del Sant Calze en la configuració cristiana de València

La Màsterclass va concloure amb una ronda de preguntes i un col·loqui entre els assistents, amb la finalitat de formar als professionals del sector turístic valencià en la matèria. La Dra. Mafé va afirmar que València és la tercera ciutat cristiana més important del planeta degut a diverses raons, entre elles, la freqüència en la celebració del Jubileu a la Catedral de València, la posició final del Camí del Sant Greal i la custòdia del Sant Calze.

Segons la Dra. Mafé, el Sant Calze de la Catedral de València és l’única copa hebrea de fa dos mil anys que ha deixat la seua empremta en múltiples frescos a Roma, en el Canon Romà, en el capítol de la Catedral de Jaca, en els frescos romànics de les Verges dels Pirineus i en la pintura el tema de l’últim Sopar.

Què és el Sant Grial i on es troba?

El Sant Calze és una reliquia que, segons la tradició, va ser utilitzada per Jesucrist durant l’Últim Sopar. Actualment, el Sant Calze es troba en la Capella del Sant Calze, situada dins de la Catedral de València.

La Capella del Sant Calze és una de les més importants i visitades de la Catedral de València, i acull la relíquia baix unes estrictes mesures de seguretat.

El Sant Calze és una copa de color verd, de forma cònica, que es creu que va ser elaborada amb ametistes, i que té una peça d’or en el peu.

La història del Sant Calze està envoltada de misteri i llegendes, i molts creuen que és la veritable copa utilitzada per Jesucrist durant l’Últim Sopar, és a dir, el Sant Greal verdader. Així mateix, la relíquia és objecte d’una gran devoció per part de molts cristians de tot el món i també té un interés turístic.

Print Friendly, PDF & Email