El Festival València Cuina Oberta, amb el focus en la Capital Verda Europea 2024

1 mes ago · Updated 1 mes ago

Festival València Cuina Oberta

El Festival València Cuina Oberta és un esdeveniment anual esperat per gastrònoms locals i visitants. Amb la seua celebració de l'11 al 21 d'abril, els amants de la bona taula tenen l'oportunitat de gaudir de la riquesa culinària de la ciutat de València. El certamen oferix menús especials a preus des dels 36 euros en els millors restaurants, així com activitats gastronòmiques úniques.

Descobrix la Varietat Gastronòmica de València

El Festival Cuina Oberta presenta una ampla gamma de opcions culinàries per a tots els gustos i preferències. Des de la tradicional cuina valenciana fins a propostes internacionals, passant per la cuina vegetariana i les creacions més avantguardistes, els comensals tenen l'oportunitat de degustar plats exquisits que reflectixen la diversitat i la creativitat dels cuiners valencians.

Novetats d'Esta Edició del Festival València Cuina Oberta 2024

En l'edició de Primavera del Festival València Cuina Oberta 2024, s'incorporen novetats diverses. Una d'elles és el Mercat de la Impremta, que oferix una experiència gastronòmica única amb menús especials en diversos establiments com Atic Albereda, La Lola i Café Madrid. A més, destaquen els restaurants estrella Michelin com El Poblet, Fierro i La Salita, que participen amb propostes culinàries exclusives.

Premi al “Menú Més Verd”

Una de les iniciatives més rellevants d'esta edició és el Premi al Menú Més Verd. En l'any de la Capital Verda Europea, el festival reconeix i promou els menús que destaquen per la seua sostenibilitat i ús de productes de proximitat. Això no només ressalta la riquesa del rebost mediterrani, sinó que també reforça el compromís de València amb una gastronomia responsable i respectuosa amb el medi ambient.

Segons la regidora de Turisme, Innovació i Inversions, Paula Llobet: “El Festival València Cuina Oberta és més que una simple tendència culinària. Tots els participants tenen com a denominador comú la qualitat i l'ús de productes de proximitat. És una oportunitat perfecta per descobrir i gaudir de la riquesa gastronòmica de València”.

Experiències Gastronòmiques Memorables

A més dels menús especials, el festival oferix una àmplia selecció d'experiències gastronòmiques úniques. Des de tastos de vi en Nodus; un menú centrat en Sorolla en el Veles e Vents; cocteleria i visita cultural pel Cabanyal de la mà de La Sastrería; un taller d'orxata amb Món Orxata; una visita a l'horta en Villa Indiano per als més xicotets de la casa; o un taller al costat de María José Martinez de Lienzo enfocat a la cultura de la mel i els principis de l'apicultura.

El Disseny i la Gastronomia Es Donen la Mà

Com a mostra de la intersecció entre el disseny i la gastronomia, el cartell d'esta edició ha estat creat per l'artista valenciana Carla Fuentes, reconeguda per la seua obra centrada en la figura humana i els seus entorns.

Preus

Els preus dels menús del Festival València Cuina Oberta són de 28 euros per al dinar i 36 euros per al sopar (IVA inclòs). Per als menús gurmet: 48 euros (migdia) i 56 euros (sopar). I els menús amb estrela Michelin: 80 euros (migdia) i 100 euros (sopar). Amb una àmplia varietat d'opcions per a tots els gustos: cuina tradicional valenciana, internacional, vegetariana o avantguardista.

Amb el Festival València Cuina Oberta, la ciutat de València es consolida com a destí gastronòmic de primer ordre, oferint als visitants una experiència culinària única i inoblidable.

Go up