L’Ajuntament de València publica el còmic “Respecta València” per a aprendre a cuidar el patrimoni cultural de la ciutat

Respecta València, còmic, patrimoni cultural, Respeta València, cómic, patrimonio cultural

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha publicat el còmic “Respecta València”. Es tracta d’un llibre concebut com un joc participatiu per a xiquets i joves, que té com a objectiu ensenyar-los a respectar i estimar el patrimoni cultural de la ciutat. La presentació del còmic va tenir lloc este dilluns, en un acte al qual van assistir alumnes i alumnes del CEIP el Claret de Benimaclet, del CEIP Castellar-Oliveral i del CEIP Pare Manjón de la Torre.

El còmic “Respecta València”

El còmic, titulat “Respecta València. El joc del patrimoni històric”, està protagonitzat pels mateixos personatges que ja van aparéixer en la publicació municipal anterior “Una xiqueta, un gos i mil gats”: la xiqueta Fika i el xiquet Fermín. En esta ocasió, els protagonistes juguen amb una aplicació en el mòbil i van descobrint els principals monuments, edificis històrics i museus de la ciutat. La línia temàtica del còmic consistix a resoldre una sèrie d’endevinalles, que porten els personatges, i amb ells, les lectores i els lectors, “d’un monument a un altre, i d’una zona de la ciutat a una altra”.

Segons ha explicat la regidora de Cultura, Glòria Tello, l’objectiu del còmic és que els lectors i les lectores aprenguen moltes dades sobre els monuments de la ciutat, i es desperte en ells també l’interés d’anar a conéixer-los o visitar-los. En definitiva, la finalitat és que els xiquets i xiquetes, els i les joves aprenguen a estimar i a respectar allò que és el seu propi patrimoni cultural. El títol de la publiació recull el mateix lema de la campanya que l’Ajuntament ha desenvolupat en els últims anys per a fomentar la cura i la protecció del patrimoni artístic i històric de València.

Esta proposta editorial, que està disponible en valencià i en castellà, inclou també una sèrie de pàgines amb informació complementària, a les quals es podrà recórrer per a resoldre dubtes i accedir a més coneixement. Entre els elements patrimonials que apareixen en les pàgines del llibre estan la Llotja, les Torres de Serrans i de Quart, les Drassanes, el Palau de Cervelló, les ximeneres industrials que perviuen a la ciutat, i un dels refugis antiaeris que usava la població durant la guerra civil. També apareixen les antigues muralles de València i l’arxiu històric, entre altres.

El còmic “Respecta València” és una ferramenta educativa que s’unix a altres iniciatives que l’Ajuntament ha posat en marxa per a preservar i difondre el patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat. En paraules de la regidora de Cultura, “volem que els xiquets i xiquetes de la ciutat tinguin l’oportunitat de conéixer la seua història i les seues arrels culturals, perquè així es convertisquen en uns ciutadans més conscients i compromesos amb el seu entorn”.

Esta inciativa també és una ferramenta clau per a assolir eixe objectiu, ja que permet als xiquets i joves aprendre i gaudir al mateix temps. A més, és una iniciativa que promou el treball en equip, ja que els xiquets i xiquetes hauran de col·laborar entre ells per a resoldre les endevinalles i completar el joc.

Així mateix, la publicació és una invitació per a tots els veïns i visitants de la ciutat a conéixer el seu patrimoni i a gaudir-ne. València és una ciutat plena de vida i de contrastos, amb un ric patrimoni cultural i artístic que mereix ser conegut i valorat. Esta publicació és una oportunitat única per a aprofundir en la riquesa i la diversitat del patrimoni de la ciutat i per a fer-ho d’una manera divertida i participativa.

En resum

En definitiva, “Respecta València” és un còmic que ens convida a descobrir i a estimar la nostra ciutat i el seu patrimoni. Una ferramenta educativa que promou la cura i la protecció del nostre patrimoni comú, i que ens convida a participar activament en la seua preservació i difusió. Un joc divertit i didàctic per a aprendre i gaudir al mateix temps, que ens recorda la importància de respectar i estimar el que és nostre.

Print Friendly, PDF & Email