Convocada la XLI Edició dels Premis Literaris Ciutat de València

26/03/2023

La regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València ha convocat la XLI Edició dels Premis Literaris Ciutat de València, amb la finalitat de promoure la creació literària en valencià i castellà i de reconéixer la tasca dels autors i autores en aquest camp.

El termini per a la presentació d'exemplars estarà obert fins al pròxim 11 de maig. Com és tradicional la convocatòria es fa per a les modalitats de narrativa, poesia, teatre i assaig tant en valencià com en castellà. Els premis oscil·len entre els 6.000 i els 12.000 euros.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha senyalat que "en els últims anys, s'han augmentat a huit les modalitats, s'han posat noms d'autors i autores valencianes a alguns dels guardons, s'han dotat d'un pressupost major i s'ha establit una relació amb tres editorials valencianes i una estatal per a la publicació de les obres premiades".

A més, Glòria Tello ha destacat que "els premis literaris Ciutat de València han anat assumint un paper importantíssim en el panorama de guardons existents i no sols han servit d'esperó per a autors i autores que s'estrenaven en les armes literàries, sinó que també han estat plataforma de veus consagrades".

Els XLI Premis Literaris Ciutat de València

En la modalitat de narrativa es convoquen els premis Isabel de Villena de narrativa en valencià i el Vicente Blasco Ibáñez de narrativa en castellà, dotats cadascun amb 12.000 euros. En poesia, es convoca el premi de poesia en valencià María Beneyto i el de poesia en castellà Juan Gil-Albert amb una dotació de 6.000 euros cadascun.

Per als premis de teatre en valencià Eduard Escalante i teatre en castellà Max Aub hi ha una dotació de 8.000 euros en cada modalitat. Finalment, els premis d'assaig en castellà Celia Amorós i assaig en valencià Josep Vicent Marqués estan dotats amb 10.000 euros cadascun.

La presentació pot fer-se tant presencialment com per correu electrònic o per la seu electrònica municipal. Tota la informació amb els requisits i manera de presentació estan disponibles en el següent enllaç: https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/CU.AY.35

Els Premis Literaris Ciutat de València són una oportunitat per als autors i autores per a mostrar el seu treball literari i per a ser reconeguts en el món de la literatura en valencià i castellà. Amb esta convocatòria, l'Ajuntament de València pretén fomentar i promoure la creació literària en les llengües pròpies de la ciutat i reconèixer la trajectòria i el talent dels escriptors i escriptores.

El jurat dels premis està format per reconeguts professionals del món literari i cultural, que valoraran les obres presentades segons criteris com la qualitat literària, la originalitat, l'estil i la coherència temàtica.

A més del reconeixement i la dotació econòmica dels premis, els autors i autores premiats tindran l'oportunitat de vore les seues obres publicades per editorials de prestigi. Això els permetrà difondre la seva obra i consolidar o iniciar la seua trajectòria literària. En les edicions anteriors dels Premis Literaris Ciutat de València s'han presentat nombroses obres de gran qualitat, que han contribuït a enriquir el patrimoni cultural de la ciutat. 

En definitiva, la convocatòria de la XLI edició dels Premis Literaris Ciutat de València és una oportunitat única per als escriptors i escriptores que desitgen mostrar el seu talent i ser reconeguts en el món literari. Una oportunitat que, a més, contribuix a enriquir el patrimoni cultural de la ciutat i a fomentar la creació literària en les llengües pròpies de València.

Go up