Rafael Cebrián, President de l’Honor dels Escriptors de Turisme

Rafael Cebrián, president d'honor dels escriptors de turisme, Rafael Cebrián, presidente de honor de los escritores de turismo

El passat dia 5 i com a colofó a un esmorzar en el restaurant de l’Ateneu Mercantil de València, Rafael Cebrián Gimeno va rebre el nomenament de President d’Honor de l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme, entitat de la qual és soci fundador.

El President dels escriptors, Juan Antonio Calabuig Ferre, li va entregar l’acreditació del nomenament, i després van intervindre companys i amics ressaltant la labor investigadora i difundidora de l’homenatjat. Amb la sorpresa afegida del llibre sobre muntanyes que li va entregar Gerardo Urios.

Rafael Cebrián

Enaltidor reconeixement a qui ha relatat en 23 llibres les seues experiències i estudis, principalment sobre les muntanyes i l’entorn que les envolta, i ha practicat, sent fins i tot instructor i guia, alpinisme, escalada, espeleologia i esquí de muntanya.

Afició que va començar amb 14 anys en el desaparegut Centre Excursionista de València que ara té com a continuadora a la Societat Excursionista de València.

Ha escalat alts cims a Europa, Àsia i Amèrica, s’ha ficat en les entranyes de la terra, i quan un accident practicant escalada en 1978 li va minvar les condicions físiques per a grimpar va acréixer la seua dedicació al senderisme, a conéixer les obres de pedra seca a les comarques valencianes, així com els seus castells i torres de defensa.

A més de directiu en les citades associacions d’escriptors i excursionistes, ho és també d’Amics dels Castells, i és membre d’altres entitats a nivell comunitat valenciana i nacional.

Compartix afició muntanyenca amb la seua muller Palmira Calvo des que eren adolescents. Major amb gran vitalitat i afany de continuar coneixent per a posteriorment difondre-ho amb llibres.

Print Friendly, PDF & Email
esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)