Presentat el cartell anunciador del Corpus Christi València 2023: una Invitació a gaudir de la Festa Grossa de València

Corpus Christi València 2023

El cartell anunciador Corpus Christi València 2023: un homenatge a la tradició valenciana

El Corpus Christi és una de les festes més importants i significatives de València, i enguany s’anuncia amb un cartell que captiva l’essència de la celebració. L’artista plàstic i dissenyador Eugenio Simó, qui ha creat una obra que evoca la cavalcada del convit, convidant a la ciutadania a participar i gaudir d’esta festivitat tan esperada per molta gent.

El cartell del Corpus 2023 de València va ser presentat el passat dia 1 en una cerimònia especial al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València. El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha afirmat que la presentació del cartell marca l’inici d’una festivitat que és considerada la festa grossa de València. A més, Fuset ha destacat que esta celebració és un gran patrimoni per als valencians i les valencianes.

Presentació del llibre ‘Els Papers del Corpus’: una mirada profunda a la festa grossa

La imatge del cartell, obra d’Eugenio Simó, transmet la tradició i la grandesa d’esta festa, convidant a gaudir del ric patrimoni cultural festiu que representa el Corpus Christi. El cartell no és l’únic element destacat d’esta festivitat. També s’ha presentat el sext volum de la publicació ‘Els Papers del Corpus’, que recull les xarrades divulgatives celebrades l’any anterior. Esta publicació permet als interessats aprofundir en el coneixement del Corpus i disposar d’una bibliografia completa que explora els aspectes més desconeguts d’aquesta celebració.

Activitats divulgatives: descobrix els secrets del Corpus Christi

La festivitat del Corpus de 2023 a València estarà acompanyada d’activitats divulgatives que donaran a conèixer els aspectes més desconeguts d’esta festa tradicional. Així mateix, es podrà gaudir del cicle de xarrades “De la festa, la vespra”, en què diversos especialistes analitzaran diferents aspectes relacionats amb esta celebració.

Entre els ponents destaquen la professora de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Universitat Politècnica de València, Lucia Bosch Roig, que parlarà sobre ‘Les roques del Corpus’, i el professor Vicente Guerola Blay, investigador de l’Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la UPV, que oferirà una conferència sobre l’estudi tècnic i l’estat de conservació de les roques del Corpus de València.

Presentació del llibre ‘El llibre de les representancions dels misteris’

A més, el pròxim dijous, 7 de juny, es presentarà al saló d’actes del Museu de la Ciutat ‘El llibre de les representacions dels misteris’ del Corpus valencià, amb la participació dels autors Francesc Villanueva, Raül Sanchis, Joaquim Martí i Vicent Pons. Este llibre revela una fascinant exploració de la història del Corpus valencià. L’obra reunix una còpia manuscrita realitzada el 1672 pel músic municipal Josep Gomar, que recopila els textos, les didascàlies i la música de les representacions religioses que es representaven cada any en esta festa organitzada i finançada pel Cap i Casal.

El llibre oferix un estudi pluridisciplinari exhaustiu del contingut del manuscrit, incloent una edició crítica integral dels textos i la música, així com el facsímil complet a color. És una oportunitat única per aprofundir en el coneixement d’esta manifestació cultural tan important per a la ciutat de València.

L’acte de presentació del cartell i les xarrades del Corpus va comptar amb la participació de destacats membres d’Amics del Corpus, entre ells el seu president, Paco Esteve, i l’autor del cartell, Eugenio Simó. Estos esforços conjunts volen demostrar la importància de preservar i promoure la riquesa cultural i tradicional de la festivitat del Corpus.

En resum

En definitiva, el cartell anunciador del Corpus 2023, amb la seua evocadora imatge de la cavalcada del convit, és una invitació a tots els valencians i les valencianes a participar i gaudir d’esta festa grossa de València. El Corpus Christi és una ocasió més per aprofundir en el coneixement de la nostra història i per a compartir moments de joia i convivència, independentment de les creeences religioses o no. És una ocasió de descobrir  els aspectes més desconeguts d’esta festa tradicional valenciana.

Print Friendly, PDF & Email