La Gran Fira de València ompli juliol d’activitats

Gran Fira València
Gran Fira València

L’edició 148 de la que actualment és coneguda com Gran Fira de València, és la quarta de la nova etapa. En la present edició de 2019, tindran lloc més de 200 activitats, la major part gratuïtes. Esta Fira vol ser un festival urbà que siga percebuda com la “Festa de juliol a la ciutat”. I en este festival els protagonistes són  teatre, cinema, pirotècnia, cavalcades, màgia, tallers, balls, màgia, presentacions falleres, humor…

La Fira començà a rodar diumenge 30 de juny. Tingué lloc la cavalcada i el pregó a càrrec del fotògraf i Fill Adoptiu de València, José García Poveda. Les activitats continuaran fins el dia 28 de juliol amb la tradicional Batalla de Flors.

En la presentació del 28 de juny passat, el regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, indicà que esta la 148 edició, «i és el quart any d’una nova era en què hem volgut convertir-la en una marca paraigua de la ciutat a semblança, per exemple, del Festival d’Edimburg». Fuset va fer referència al Festival de Jazz de València, Filmoteca d’Estiu, Festival Serenates o el Certamen Internacional de Bandes de Música, que s’engloben dins d’eixe paraigua, i també a l’apartat de Concerts de Vivers.

De manera esquemàtica les activitats es dividiran segons els dies: Dilluns seran les promogudes per la Junta Central Fallera, i les actuacions vinculades a la cultura popular. Dimarts seran els dies del Gran Ball de la Fira i altres actuacions musicals. Dimecres hi haurà actuacions per al públic infantil i representacions escèniques; dijous, actuacions musicals i els caps de setmana preseleccions falleres.

Correfira, la Gran Fira a barris i pobles

La Gran Fira torna a presentar el Correfira, una iniciativa descentralitzadora per fer arribar la Fira a molts pobles i barris de València, des de la Torre als Orriols, Massarrojos, Aiora, Campanar, Benimaclet, Benimàmet, Castellar-Oliveral, entre molts altres. Esta Correfira començà el dijous dia 4 a la Torre i conclourà el divendres dia 26 a Sant Marcel.li.

Programes específics de la Gran Fira de València

S’han programat programes de característiques especials que també complementaran tot l’anterior.

Les Nits de Folk

Tindran lloc els dies 2, 5, 6 i 7, i inclouen la XI Trobada de Colles de Dolçaina i Tabal, Les Muixerangues de la Fira, el Sarau de la Fira, Balls valencians, El Cant al ras de la Fira i actuacions de Pep Gimeno «Botifarra», Andrés Belmonte: Tariq. A més, un castell de pals a l’antiga, a càrrec de pirotècnica Peñarroja, a la plaça de la Mare de Déu.

Nit a la Mar

Tornarà esta activitat el dissabte dia 13, amb un espectacle piromusical a càrrec de l’empresa RICASA; a més, diversos concerts gratuïts a La Marina de València, on actuaran la DJ Susana Monteagudo, DJ Nonai Sound, i els grups valencians Tórtel i Smoking Souls.

Gran Nit VLC

Es celebrarà el dissabte 20, en la qual els museus estaran oberts fins més enllà de la mitjanit, i s’omplirà de festa i cultura el centre històric. Hi haurà concerts dels més diferents estils musicals, cavalcades, màgia, una mini mascletà, una Ruta del Carme i una «Ruta del Museu del Silenci al Cementeri General».

Els focs de la Gran Fira de València

La programació inclou cinc espectacles pirotècnics: la Traca Correguda inaugural, tingué lloc el 30 de juny a les 20.30 hores a la plaça de l’Ajuntament, a càrrec de pirotècnia Vulcano; el Castell de Pals, el 6 de juliol a la 01.00 a la plaça de la Mare de Déu; l’espectacle piromusical del 13 de juliol a La Marina, a les 00.00 hores; la mascletà en miniatura del dissabte dia 20 a la plaça del Portal Nou, a les 20.30 hores; i el Correfoc que començarà el dia 26 a les 23.00 hores a la plaça de l’Ajuntament, i en el qual participaran L’Infern Faller, Els Socarrats de Campanar, Els Dimonis de Montolivet i Els Dimonis de Massalfassar.

Més informació en https://granfiravalencia.com/va i en els documents adjunts.

Pere Fuset
Print Friendly, PDF & Email