Skip to content
Oci

La 32a edició de Serenates se celebrarà del 24 de juny al 7 de juliol

06/06/2019
Comarca: València

14 concerts conformaran la 32a edició del festival Serenates, presentat este passat dimecres al Centre Cultural La Nau. Precisament, el claustre d’este centre cultural serà el lloc de celebració d’este festival. En la present edició participaran uns 330 artistes i l’assistència prevista de públic es d’unes 4.500 persones.

Diversos estils musicals

Des del Renaixement fins a l’estrena contemporània, passant per música d’autor, música popular i una varietat d’agrupacions musicals. Esta és la configuració del festival Serenates, on destaca la participació de joves (més del 80 per cent dels artistes són menors de 26 anys), i que més del 60 per cent són dones.

14 actuacions des del 24 de juny

El programa començarà el 24 de juny i inclou catorze actuacions, de les quals quatre es dedicaran a la música popular en col·laboració amb el festival Polirítmia de l’IVC i la Gran Fira. També s’ha de mencionar la inclusió d’una de les actuacions del 23é Festival de Jazz de València del Palau de la Música, a càrrec de l’Orquestra de València.

A més, hi ha programes de recuperació musical interpretats per Capella de Ministrers i Sis Veus. I com a novetat, dos produccions pròpies per a Serenates: l’espectacle 4 a càrrec de l’Orquestra Filharmònica i el Grup de Dansa de la Universitat de València, i African Passion by J. S. Bach.

Per a la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals en funcions, Glòria Tello, «l’Orquestra de València torna a este festival, la participació del qual és important perquè és necessària la col·laboració entre administracions i institucions, encara més significativa en el món de la cultura».

Glòria Tello

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha explicat que «treballem conjuntament per a garantir que la cultura siga un dret accessible i plural, així com que arribe a tota la ciutadania i a les milers de persones que ens visiten durant els mesos d’estiu».

Pere Fuset

En la presentació també han participat el vicerector de Cultura i Esport de la UV, Antonio Ariño; el director de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Abel Guarinos; el cap dels Servicis Administratius de Promoció Cultural de la Diputació de València, Josep Vidal; en representació de la Fundació Banc Sabadell, Ramón Satorra, i el president de Fundació Bancaixa, Rafael Alcón.

Esta festival corre a càrrec de la Universitat de València (UV) i l’Institut Valencià de Cultura, i té la participació de l’Ajuntament de València, la Diputació de València, el Palau de la Música, l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD), la Fundació Banc Sabadell i la Fundació Bancaixa.

Les entrades tenen un cost de 3 euros i es poden comprar en www.latenda.es/entrades. No obstant, les actuacions fetes en el marc de la Gran Fira de València són d’entrada lliure. 

Actuacions a dos escenaris

Claustre del Centre Cultural

Grup de Dansa i l’Orquestra Filharmònica de la UV, el grup de percussió Amores, l’orquestra Capella de Ministrers, el Cor de la Generalitat Valenciana, el músic i cantant Paco Ibáñez, el quintet Spanish Brass, l’Orfeó Universitari de València, el pianista Antonio Galera, l’Orquestra de València (en el marc del 23é Festival de Jazz de València), A Tenore (dins del festival mediterrani Polirítmia) i el concert Allegrock de la Coral Allegro ONCE València.

Plaça del Patriarca

Tres concerts a l’aire lliure i gratuïts, dins de la Gran Fira de València. Eliseo Parra y Las Piojas en Costura, Pep Botifarra i Ahmed Touzani, i Sis Veus.

Print Friendly, PDF & Email