La Batalla de Flors per À Punt en directe per primera vegada: Colors, alegria i tradició en la Gran Fira de València

batalla de flors per À Punt, batalla de flores por À Punt

Batalla de Flors per À Punt: Una experiència única

València s’omplirà d’alegria, color i tradició aquest diumenge 30 de juliol a partir de les 19:50 hores, gràcies a la retransmissió en directe per part d’À Punt de la Batalla de les Flors. Esta festa, que posa fi al programa festiu de la Gran Fira de València, és una de les celebracions més belles, tradicionals i multitudinàries de la ciutat.

Un espectacle únic: 32 carrosses i més d’un milió i mig de flors

El passeig de l’Albereda de València serà l’escenari d’aquesta festa impressionant, amb 32 carrosses des d’on es llançaran més d’un milió i mig de flors, inundant d’olors i colors tant als participants com al públic assistent. Esta batalla floral és un homenatge a l’esperit festiu i a la calidesa de la població valenciana, que s’uneix per gaudir d’aquesta festa tan especial.

Descobrix les candidates a ser falleres majors de València 2024

Una de les coses més emocionants d’este esdeveniment és que l’audiència tindrà l’oportunitat de conèixer a totes les candidates preseleccionades per a ser les falleres majors de València 2024, així com les corts d’honor, ja que serà la seua primera aparició pública. Això ens permetrà veure el futur que ens espera en les festes valencianes.

Una retransmissió de luxe amb experts en la matèria

La retransmissió d’esta important festa comptarà amb la narració del reconegut periodista Ferran Cano, que ens portarà totes les emocions d’esta batalla floral. A més, l’acompanyaran dos experts: Teresa Melià, carrossera i artista fallera, guanyadora del Premi Extraordinari Baró de Cortes en 2018, i Ricard Català, especialista investigador de les festes valencianes. Això ens garantirà una cobertura completa i apassionant.

La veu del públic i les autoritats: testimonis en primera línia

Els reporters Rosa Porta i Carles Navarro seran els encarregats d’arreplegar els testimonis del públic assistent i de les autoritats que participen en aquesta festa tan única. Això ens permetrà conèixer de primera mà les vivències i les experiències de tots els que es troben en l’epicentre d’aquest esdeveniment tan especial.

Origen de la Batalla de Flors

Lorigen de la Batalla de Flors de València es remunta al segle XIX. Esta festa va començar com una manifestació popular organitzada pels valencians per a celebrar la Fira de Juliol, una de les festes més importants de la ciutat.

La tradició de llançar flors com a part de les celebracions es va iniciar a partir de la segona meitat del segle XIX, quan els carruatges que portaven els participants en els desfiles de la Fira de Juliol estaven adornats amb flors. En aquella època, la gent que assistia als desfilades va començar a llançar flors entre ells i cap als carruatges, creant una batalla amistosa i colorida de pètals i olors.

Amb el temps, esta tradició va evolucionar i es va consolidar com una festa característica de la Fira de Juliol. Hui en dia, la Batalla de Flors és un esdeveniment molt esperat i una de les celebracions més emblemàtiques de la Gran Fira de València, que atrau a milers de visitants tant locals com turistes que desitgen gaudir d’este espectacle únic ple de color, alegria i tradició. La festa s’ha convertit en una manera de mantindre vives les arrels culturals i festives de la població valenciana, i continua sent un dels esdeveniments més populars i participatius de la ciutat.

Més festes per gaudir tot l’estiu

A més de la Batalla de les Flors, À Punt ens portarà altres festes imprescindibles al llarg de l’estiu, distribuïdes per tot el territori valencià. Amb el programa “Fas festa”, dirigit pel periodista Ferran Cano, podrem gaudir de les següents festes en directe:

– 14 i 15 d’agost: Misteri d’Elx
– 25 d’agost: Moros i Cristians d’Ontinyent
– 27 d’agost: Anunci del Sexenni de Morella
– 30 d’agost: Tomatina de Bunyol
– Del 4 al 10 de setembre: Entrada de Bous i Cavalls de Sogorb
– 8 de setembre: Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí

A més d’estes retransmissions en directe, el programa “Fas festa” ens acostarà cada dimarts a les 22 h a totes les festes que se celebren arreu de la Comunitat Valenciana.

Conclusió

Si vols viure una experiència única i emocionant plena de colors, alegria i tradició, no et pots perdre la retransmissió en directe de la Batalla de les Flors per À Punt. Sigues partícip d’esta festa multitudinària que posa el punt final a la Gran Fira de València i de moltes altres festes que t’esperen a l’estiu més festiu en la radiotelevisió valenciana.

Consulta els tralls al trànsit per la Batalla de Flors

Print Friendly, PDF & Email