L'Alcaldessa Rep la 'Mocadorà' dels Gremis Tradicionals pel 9 d'Octubre

8 mesos ago · Updated 8 mesos ago

l'alcaldessa rep la 'mocadorà', la alcaldesa recibe la 'mocadorà'

L'alcaldessa rep la 'mocadorà'

En una cerimònia que es repetix cada anuy, i que celebra les nostres arrels i tradicions valencianes, l'actual alcaldessa de València, María José Català, ha rebut la 'mocadorà' per part dels gremis tradicionals de la ciutat. Este gest marca l'inici de les festivitats en commemoració del 9 d'Octubre, dia nacional valencià.

La 'Mocadorà' i el seu Significat

La 'mocadorà' és un símbol de la unitat del poble valencià. I este dolç, elaborat principalment amb massapà, es comparttx entre amics i familiars durant la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana. I sempre embolicats amb un mocador per a després regalar-los i compartir-los, principalment a la parella. Per això este dia també és el dia dels enamorats i enamorades valencians.

Els Gremis Tradicionals i la seua Contribució

En esta ocasió, l'alcaldessa ha rebut els gremis més emblemàtics de la ciutat: el Gremi de Mestres Confiters i el Gremi de Forners i Pastissers. Estos gremis, amb una llarga història de dedicació als seus oficis, intensifiquen els seus esforços en els últims dies per a assegurar-se que tots els valencians i valencianes puguen gaudir d''estos deliciosos dolços durant les festivitats.

El Proces de Elaboració de la 'Mocadorà'

Durant la reunió amb l'alcaldessa, els representants dels gremis han compartit amb ella tots els detalls del procés de creació d'este dolç tradicional. Des de la selecció dels ingredients fins a la cuidadosa confecció de les colorides peces de massapà, este procés és realitzat amb gran destresa i passió pels mestres confiters i forners de València.

L'alcaldessa ha expressat el seu profund apreci pel treball dels gremis i el seu compromís amb la preservació de les nostres tradicions. "La 'mocadorà' és una manifestació de la identitat valenciana, i estic honorada de rebre este regal que simbolitza la unitat i l'amor per la nostra cultura", va afirmar.

Conclusió

En el marc de les celebracions del 9 d'Octubre, l'alcaldessa rep la 'mocadorà' dels gremis tradicionals de València. Este gest reafirma la importància de mantindre viva la nostra cultura i tradicions.

Go up