'The Announcement' guanya la Palmera d'Or de la Mostra

5 anys ago · Updated 5 anys ago

The Announcement

La 34a edició de Mostra de València–Cinema del Mediterrani arribà a la seua fi. Els Premis del Palmarés s'entregaren divendres passat a les 19h en el Teatre Principal de València. Per la seua banda les pel·lícules guanyadores s’han pogut vore este cap de setmana als Cines Babel.

Palmarés de la 34a Mostra de València - Cinema del Mediterrani

En este festival, que ha tornat convertit en un nou referent per als amants del cinema tant emergent com llegendari, la pel·lícula 'The Announcement' del director turc Mahmut Fazil Coskun, s'ha alçat amb la Palmera d´Or. Este premi té una dotació de 25.000€. Es tracta d’una comèdia sarcàstica sobre un intent fallit de colp militar a Turquia.

Segons el jurat, presidit per la directora de fotografia francesa Marie Spencer, 'The Announcement' mereix la Palmera d’Or per “la visió i l’habilitat del seu director i per la perfecta execució de tots els seus departaments així com per escollir un estil còmic i absurd per explicar una història atrevida i oportuna”.

Esta producció també ha guanyat els premis a Millor Guió, escrit pel propi director Mahmut Fazil Coskun i Ercan Kesa; i Millor Fotografia, de Krum Rodríguez

La Palmera de Plata, dotada amb 10.000€, ha sigut per a "The Day I Lost my Shadow", de la directora siriana Soudade Kaadan. És un relat amb tocs de realisme màgic ambientada a Síria l'any 2012. En este cas el jurat considera que es mereix este premi "Per crear una pel·lícula que posseeix una cinemàtica elegant i poètica que posa el focus sobre l’agonia de la gent en una part del món on les vides humanes perillen a causa d’una guerra horrible”. 

Finalment la Palmera de Bronze, dotada amb 5.000€,  és per a la producció francesa ‘Sympathy for the Devil’. És el debut de Guillaume de Fontenay. Una història basada en fets reals, que ens porta a primera línia de foc informativa de la guerra dels Balcans. El jurat considera que esta producció és mereixedora d'aquesta Palmera de Bronze per "contar una història sobre l’interminable lletjor de la indústria de la guerra i pel seu retrat d’un caràcter únic, el viatge del qual representa el complex dilema ètic que afronta un corresponsal de guerra: ésser només un testimoni o implicar-se en el conflicte".

A més, el jurat ha concedit els següents premis: Millor direcció per a la documentalista italiana Michela Occhipinti per ‘Flesh Out’; Millor Interpretació Masculina per a Ahmed Hafiene per ‘Fatwa’; Millor Interpretació femenina per a Emilie Pipponier per ‘Alice’ i Millor banda sonora per a Marius Leftarache per ‘A Shelter Among the Clouds’.

El premi À Punt, a la pel·lícula de la secció oficial “que millor promoga els valors d'integració social, civisme, cooperació i pau, des del respecte a la diversitat de social, de gènere, cultural i geográfica” ha sigut 'Fatwa’', de Mahmoud Ben Mahmoud.

À Punt valora especialment en ‘Fatwa’ la capacitat del seu director per a retratar les diferents sensibilitats islàmiques que conviuen a Tunísia després de la primavera àrab i els canvis socials que se'n deriven.

Este premi porta implícita l'adquisició dels drets d'emissió per part d'À Punt Mèdia.

Go up