Ribó promet que tots els barris de València tindran WC públics i fonts d’aigua refrigerada si és alcalde el 29 de maig

wc públicos, fuentes de agua

El anunci de Joan Ribó: instal·lació de WC públics i fonts d’aigua refrigerada en tots els barris de la ciutat de València

L’alcalde de València i candidat a la reelecció de Compromís per València, Joan Ribó, ha anunciat en la Trobada Gran amb les persones majors del centre municipal de Jubiocio, Benicalap, una sèrie d’accions encaminades a millorar el benestar de la gent gran de la ciutat de València. Ribó va destacar que la gent gran és cada vegada més important en la piràmide poblacional de l’actual societat, i és per això que es convertirà en un dels eixos del pròxim mandat.

En primer lloc, Ribó va anunciar que tots els barris de València comptaran amb WC públics en els principals parcs, i fonts d’aigua refrigerada, que ajudaran a combatre les altes temperatures que estan provocant el canvi climàtic. Aquestes mesures són una mostra més del compromís del govern de Ribó amb el benestar dels ciutadans de la ciutat de València.

Nous centres municipals per a persones majors

No obstant això, estes accions no són les úniques que Ribó ha anunciat. Si és reelegit com a alcalde de València, Ribó construirà quatre nous centres municipals per a persones majors en els barris de Benicalap, Benimàmet, la Llum i Russafa. A més, els nous equipaments comptaran amb una unitat individualitzada per a persones amb Alzheimer. Ribó ha destacat que és conscient que s’ha d’incrementar aquest tipus d’instal·lacions municipals perquè les persones grans han de continuar desenvolupant activitats en els seus barris, i els centres de majors adquirixen una tasca fonamental en la societat actual.

El col·lectiu de persones majors de 65 anys veurà incrementat el seu pes relatiu en un 10% en la projecció a 2033, generant una necessitat per readaptar el focus de les polítiques públiques. És per això que Ribó ha anunciat que posarà en marxa en tots els centres de majors de Serveis Socials el programa de soledat no escollida, perquè les persones majors no estiguen soles i puguen acompanyar-los en totes les etapes de la nostra vida.

Cooperatives intergeneracions d’habitatge i món digital

Així mateix, en matèria de vivenda, Ribó impulsarà la construcció de cooperatives intergeneracionals d’habitatge, així com de centres cívics intergeneracionals per a la dinamització cultural, social i comunitària dels barris i la participació ciutadana.

Ribó s’ha mostrat molt preocupat pel desenvolupament de les persones majors en un món cada vegada més digitalitzat, i és per això que ha remarcat que el govern que encapçalarà a partir del 29 de maig ha de prendre mesures per garantir el benestar i la integració de la gent gran en la societat en esta àrea.

En este sentit, l’alcalde ha proposat la creació d’espais de formació i assessorament en tecnologia per a les persones majors, així com la promoció d’activitats culturals i esportives adaptades a les seues necessitats.

Dependència i envelliment actiu

A més, Ribó ha destacat la importància de garantir l’accés a servicis públics de qualitat per a tots els ciutadans, independentment de la seua edat, origen o situació socioeconòmica. Per això, ha promés treballar en la millora dels servicis socials i d’atenció a la dependència, així com en l’ampliació de l’oferta d’activitats culturals i esportives en els barris de la ciutat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat durant la seua intervenció la preocupant situació de les persones dependents i les persones majors amb discapacitats en la ciutat. Ha recordat que a València, el 53,7% de les persones dependents té més de 80 anys i que el 32% de les persones majors de 65 anys tenen algun tipus de discapacitat.

No obstant això, ha reivindicat el gran treball que s’ha desenvolupat des dels Servicis Socials per a tramitar la dependència, afirmant que “este ajuntament ha acabat amb la llista d’espera de la dependència”. Així mateix, Ribó ha proposat promoure el canvi social “cap a un nou paradigma de l’envelliment actiu”, en què es garantisca la universalitat dels servicis i prestacions que afavorisquen la inclusió en el procés d’envelliment actiu.

LGTBI+ i les persones majors

Pel que fa a l’igualtat, Ribó ha destacat la necessitat de sensibilitzar sobre la realitat de les persones majors LGTBI+ als centres de dia municipals, ja que este col·lectiu enfronta major taxa de soledat i aïllament que la població general.

Finalment, ha subratllat la importància de promoure els entorns amigables, inclusius, accessibles i segurs que faciliten la interacció social, així com la realització de programes de convivència per a la relació intergeneracional i projectes de dinamització comunitària per a garantir la integració de les persones majors en la societat.

Print Friendly, PDF & Email