Retallades PP: Quines conseqüències tindria per als servicis públics valencians la proposta de baixada d’impostos del PP en les eleccions 2023?

retallades pp, recortes pp

L’escena política valenciana està en efervescència de cara a les properes eleccions autonòmiques. Joan Baldoví, candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, ha presentat la pàgina web retalladesPP.com. El motiu d’esta iniciativa és explicar a la ciutadania les conseqüències que tindria per als servicis públics valencians la proposta de baixada d’impostos del PP.

Reducció d’impostos = Retallades PP ?

La proposta fiscal del PP valencià consistix en una reducció d’impostos que, segons el càlcul de Compromís, representaria un total de 1.750 milions d’euros menys per als Pressupostos de la Generalitat. Això, segons Baldoví, suposaria una retallada en tots els servicis públics i per això han desglossat en la pàgina web les xifres que es traduirien en una reducció d’esta magnitud.

Però, ¿què significa això en xifres concretes? Així, per exemple, segons Baldoví, es perdrien 1.000 metgesses de família, 500 metges especialistes, 2.000 infermers, 5.000 mestres i professores, 100 centres educatius, 20 centres de salut, 5 residències de majors, 10 centres de dia, 10.000 ajudes al lloguer, 6.000 beques universitàries i 35.000 ajudes a la dependència. A més a més, també s’eliminaran els llibres gratuïts en primària, secundària i batxillerat.

Però, ¿és realment justa esta proposta de baixada d’impostos? Segons Baldoví, el PP ja va governar anteriorment i la seua actuació va consistir en pujar els impostos als qui menys tenien i perdonar-li impostos als rics. És per això que considera que la intenció del PP és la de tornar a fer-ho i retallar en tots els serveis públics.

No obstant, comenta el candidat de Comprmís, la realitat és que els valencians i valencianes de rendes baixes i mitjanes són els que menys impostos paguen de tota Espanya, mentre que els ciutadans més rics són els que més aporten. És per això que Baldoví considera que no és el moment de retallades en educació, sanitat o servicis socials, sinó de seguir enfortint els serveis públics.

En resum, segon Baldoví, si el PP valencià aconseguix aplicar la seua proposta de baixada d’impostos, les conseqüències per als servicis públics valencians serien devastadores. Davant d’esta situació, Compromís ha presentat la pàgina web retalladesPP.com perquè la ciutadania tinga clara la informació i les conseqüències que comportaria la proposta fiscal del PP.

Print Friendly, PDF & Email