Premi Cavanilles de Turisme Extraordinari a José Soler Carnicer

25/12/2023

José Soler Carnicer, Thais, Begoña

Per Esteban Gonzalo Rogel

Índex / Índice
  1. Homenatge a José Soler Carnicer
  2. José Soler Carnicer, la seua obra

Homenatge a José Soler Carnicer

El passat 22 de novembre es va celebrar, a partir de les 19 hores i en el Saló d'Actes del Palau de Colomina CEU, un homenatge pòstum a l'escriptor i muntanyenc José Soler Carnicer, i es va lliurar a les seues filles Thais i Begoña el Premi Cavanilles de Turisme Extraordinari que li va ser concedit al seu pare en l'any 2020 i no es va poder lliurar llavors a causa de la Covid-19.

Acte organitzat per l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR), on el vocal Enrique Gandía Álvarez i els vicepresidents José Luis Serrano Fabregat i Luis María Agudo Crespo, van glosar la llarga i fructífera vida de l'homenatjat. Seguidament el secretari, qui subscriu este text, va llegir l'acta sobre la concessió del guardó, i Juan Antonio Calabuig Ferre, President d'Avpyetur, després de lloar qui va ser President dotze anys (1987/1999), va lliurar el guardó a les seues filles Thais i Begoña, qui amb paraules sentides van agrair l'homenatge, en el qual no va poder estar la vídua, Vicenta Major Giner.

José Soler Carnicer, la seua obra

Enaltiment a qui en la seua llarga vida va difondre ampliament, en mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, els atractius naturals, monumentals i festius de la Comunitat Valenciana. Fecund escriptor amb quaranta-quatre obres publicades, algunes amb diversos toms, així com coautor i prologuista en moltes publicacions, a qui l'Ajuntament de València li va dedicar un carrer en l'any 2004.

A més, guions per a ràdio i televisió, conferències i participació en nombroses taules rodones. Així mateix, molt important la seua faceta esportiva com a muntanyenc a Espanya i amb destacada participació en expedicions alpinistes i espeleològiques internacionals.

Fotos cortesia del Palau de Colomina CEU
esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Go up