Fira del Llibre de València 2023: una oportunitat única per a descobrir les últimes tendències en poesia en valencià i castellà. Homenatge a Vicent Andrés Estellés

24/04/2023

fira llibre valencia 2023 2 2

La Fira del Llibre de València celebra a partir del 27 d'abril la seua edició anual als Jardins de Vivers, la 58ª, oferint una varietat de propostes culturals. En esta edició, destaca la presència de la poesia valenciana, que serà un punt clau en la programació de la fira. Si vols conéixer quines activitats relacionades amb la poesia valenciana tindrà la fira, no deixes de llegir este article.

Índex / Índice
  1. Activitats relacionades amb la poesia valenciana a la Fira del Llibre de València
    1. Homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 30 aniversari de la seua mort
    2. Joves poetes a la Fira
    3. Presentació de les últimes publicacions de poetes valencians
    4. Autors en castellà

Activitats relacionades amb la poesia valenciana a la Fira del Llibre de València

La Fira del Llibre de València, que tindrà lloc del 27 d'abril i fins el 7 de maig als Jardins de Vivers de la ciutat, ha preparat una sèrie d'activitats per als amants de la poesia valenciana. A continuació, detallarem algunes d'estes activitats.

Homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 30 aniversari de la seua mort

Vicent Andrés Estellés és considerat una de les figures claus de la poesia en valencià del segle XX. La Fira del Llibre de València, en col·laboració amb l’AELC, han organitzat un homenatge a l'escriptor i poeta en el 30 aniversari de la seua mort.

Així, el pròxim 4 de maig a les 19:15h en la Sala Museu 1 del recinte, es realitzarà un recital titolat Els poetes lligen Vicent Andrés Estellés, en el qual diferents poetes llegiran alguns dels poemes més destacats de l'autor.

Joves poetes a la Fira

El pròxim 6 de maig a les 17.00h en l'Espai Caixa Popular, es presentarà el recital Joves poetes a la Fira, que serà presentat per Teresa Pasqual, poeta valenciana i actual vicepresidenta de l'AELC al País Valencià. En este recital, participaran Ximo Cano, Laia Fontana, Jeroni Mas Fiol i Lídia Santacreu, que llegiran alguns dels seus poemes i explicaran les seues experiències en el món de la poesia.

Presentació de les últimes publicacions de poetes valencians

Durant la Fira del Llibre de València, diferents poetes valencians presentaran les seues últimes publicacions. Marc Granell, un dels poetes valencians més reconeguts i Premi de les Lletres Valencianes l'any 2020, presentarà el seu últim poemari Arran de gel, en ocasió del seu 70 aniversari. També destaquen la presència d'Àngels Gregori, que torna després de 5 anys sense publicar poesia, amb un poemari de maduresa titolat Jazz, i de Maria Josep Escrivà, amb la seua antologia La casa sota la lluna.

A més a més, també es presentaran altres obres de poesia valenciana, com ara La nit i el dia de Vicent Berenguer i Cendra de Vicent Camps, entre altres.

A més de la presència de destacats autors, també es presentaran els poemaris guanyadors del Premi Francisco Brines, un dels guardons més importants de poesia en valencià. Així mateix, el poeta Andrés García Cerdán presentarà Químicamente Puro i Txema Martínez presentarà Camí a Milmanda, dues obres que segurament agradaran als lectors.

Autors en castellà

Pel que fa als autors en castellà, la Fira comptarà amb la presència de tres dels poetes valencians més destacats: Carlos Marzal, Jaime Siles i David Trashumante. Carlos Marzal, que va guanyar el Premi Nacional de Poesia el 2002, presentarà Euforia, la seua primera obra en dotze anys, que ha tingut una gran acollida per part de la crítica i els lectors. David Trashumante, que ja ha publicat diversos llibres de poesia, presentarà Hikikomori, la seua última obra. Finalment, el poeta Jaime Siles presentarà Doble Fondo, el seu últim treball, que segurament serà un èxit entre els lectors.

En definitiva, la Fira del Llibre de València es convertirà en un fòrum de cultura per a la poesia en valencià i castellà, una oportunitat única per als amants de la literatura per descobrir les últimes tendències i novetats en el món editorial en valencià i castellà.

Així mateix, la Fira honora la figura de Vicent Andrés Estellés, un dels grans referents de la literatura valenciana, que deixà un llegat poètic molt important. Amb tota seguretat, la Fira del Llibre de València serà un esdeveniment literari que no es pot perdre cap amant de la poesia.

Go up