Les plaques solars als cementeris de València començaran en maig i reduiran les emissions de CO₂

plaques solars als cementeris de València, placas solares en los cementerios de València, plaques fotovoltaiques, placas fotovoltaicas, Alejandro Ramon

Plaques solars als cementeris de València? En els últims anys, la transició energètica s’ha convertit en una de les qüestions més importants a nivell global. El canvi climàtic és un problema real que ens afecta a tots, i per això, cada vegada és més important que les ciutats prenguen mesures per a reduir les emissions de CO₂.

Plaques solars als cementeris de València

Una de les últimes iniciatives per a combatre este problema ha sigut la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els cementeris de València. Este projecte, denominat Requiem in Power, consistix en la instal·lació de més de 6.600 plaques solars en els nínxols dels cementeris de la ciutat. Això permetrà evitar l’emissió anual de mil tones de CO₂ i generarà la planta fotovoltaica urbana més gran d’Espanya.

Els cementeris de València que tindran plaques fotovoltaiques

El projecte es durà a terme en els cinc cementeris de la ciutat: General, Cabanyal, Campanar, Benimàmet i Grau. En total s’instal·laran 6.658 panells solars que ocuparan una superfície total de 14.339 metres quadrats. Està previst que es generen 3.838.530 kWh/any per què s’evitarà l’emissió anual de 1.019 tones de CO₂. El pressupost del projecte ascendix a 3.277.251 euros.

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica, Alejandro Ramon, ha destacat la importància d’esta iniciativa. Ramon ha assenyalat que “les ciutats són les grans consumidores d’energia i, per tant, han de tindre també la responsabilitat de ser grans productores d’energia”. A més a més, ha explicat que la instal·lació de plaques solars en els diferents cementeris de la ciutat generarà 99 llocs de treball durant l’execució del projecte i 15 més per a les tasques de manteniment de les instal·lacions una vegada es posen en marxa.

Una de les coses més interessants d’este projecte és que es tracta d’una instal·lació molt singular. La instal·lació de les plaques solars als nínxols dels cementeris és una idea innovadora que ha generat interès “fins i tot en mitjans de comunicació estrangers”. A més, la instal·lació d’estes plaques solars en els cementeris de la ciutat és una gran aposta de la Regidoria d’Emergència Climàtica per a impulsar l’energia fotovoltaica a la ciutat de València.

Un dels avantatges d’aquest sistema és que l’energia es generarà i es consumirà a la ciutat, el que significa que hi haurà menys pèrdues en el seu transport i, per tant, serà una instal·lació més eficient. A més, la producció d’energia renovable no emet gasos d’efecte hivernacle ni altres contaminants atmosfèrics, la qual cosa ajudarà a reduir la contaminació i millorar la qualitat de l’aire a la ciutat.

El regidor va explicar que de l’energia generada una part es destinarà a l’autoconsum de qualsevol instal·lació pública en un radi de dos quilòmetres; una altra part es pot abocar a la xarxa i finalment s’està buscant la fórmula perquè la ciutadania es puga beneficiar d’eixa energia a través d’alguna figura similar a les comunitats energètiques.

Així mateix, la generació d’energia renovable a nivell local també pot ajudar a reduir la dependència de combustibles fòssils importats, fent que la ciutat siga més resilient davant les fluctuacions del mercat energètic global i la volatilitat dels preus del petroli i del gas.

Nous llocs de treball

Altres avantatges d’este sistema inclouen la possibilitat de crear llocs de treball locals relacionats amb la construcció, manteniment i operació de la infraestructura de generació d’energia renovable. A més, la producció d’energia renovable a nivell local pot fomentar la innovació tecnològica i la investigació en el camp de les energies renovables, així com impulsar el desenvolupament de les empreses i la indústria a la ciutat.

En resum

En resum, la generació d’energia renovable a nivell local pot proporcionar nombrosos beneficis per a la ciutat i els seus habitants, ajudant a reduir la dependència dels combustibles fòssils, millorant la qualitat de l’aire, fomentant la innovació i la creació de llocs de treball, i contribuint a la lluita contra el canvi climàtic. Este projecte de plaques solares als cementeris de València vol contribuir a este objectiu.
 

Print Friendly, PDF & Email