|

València rep el premi al millor cementeri

València premi millor cementeri - València premio mejor cementerio

Este passat dimarts la ciutat de València, representada pel regidor de Cementeris i Servicis Funeraris, Alejandro Ramon, va rebre el premi “Millor Cementeri d’Espanya” atorgat al Cementeri General de València per la Fundació Funespaña.

Ramon, en rebre el guardó en la Casa d’Amèrica a Madrid, va indicar que el “paper protagonista del Cementeri General de València tant des del seu vessant històric i patrimonial com pel que fa als nous reptes que afronta la ciutat, com ara la transició energètica en un context d’emergència climàtica”.

El regidor va voler destacar la col·locació de 7,000 plaques fotovoltaiques en diversos cementeris municipals, entre els quals es troba el General. En concret, serà la secció 1 9 on en breu començaran les obres d’instal·lació dels panells.

Ramon tampoc ha volgut oblidar, en rebre este premi al millor cementeri per al Cementeri General de València, “les rutes del silenci, amb què fem valdre la història que ens ha fet arribar fins hui dia”.

El representant de l’Ajuntament de València també comentà la posada en marxa d’iniciatives com ara l’urna arbre, “que ha tingut molt bona acollida i que ens permet acomiadar-nos dels nostres éssers estimats d’una manera diferent, vinculant el seu adeu al creixement d’una nova vida en forma d’arbre”.

Finalment, Ramon declarà que “el General s’ha convertit en un espai de record, de mantindre viva la memòria històrica i de reparació per a les families de les víctimes de la repressió franquista o del camp de concentració nazi de Mauthausen, amb sengles monòlits al cementeri”.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts