|

Premiat l’Ajuntament d’Aiora per la recuperació del seu castell

2018 04 13 premi vicente gascon pelegri 2018

Teresa Gascón, de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells, va entregar el Premi de Castellologia Valenciana Coronel d’Enginyers Gascó Pelegrí 2018 a l’Alcalde d’Aiora, José Vicente Anaya, com a reconeixement a la recuperació del seu castell que li ha atorgat la Delegació de València.

L’acte, que es va celebrar el passat 29 de març a l’Aula Magna de la Universitat de València , també va estar presidit per: Jorge Hermosilla, vicepresident de Projecció Territorial i de Societat; Miguel Jover, President de la Delegació a València de l’Associació Amics dels Castells, i l’arquitecte José Manuel Climent, autor dels projectes i responsable de les actuacions regeneradores efectuades al castell d’Aiora.

Jorge Hermosilla va destacar la importància de recuperar senyals d’identitat i més en municipis d’interior per a augmentar el seu potencial turístic, i Miguel Jover va especificar que els premis van ser creats en el 2012 per a, bianualment, reconéixer públicament les proteccions i recuperaciones realitzades a una Comunitat on són abundants les obres defensives d’antany, mitjançant un premi finançat per la família de Vicente Gascó Pelegrí, qui va ser molts anys president de l’Associació.

L’alcalde va mostrar la seua satisfacció i l’agraïment pel premi rebut per les obres de consolidació i restauració del castell, que va dir, han sigut executades en els huit últims anys.

Finalment, l’arquitecte José Manuel Climent pronuncià una conferència, amb magnífic suport audiovisual de fotos i plànols, sobre las successives recuperacions i el projecte del que falta realitzar.

Com a colofó un vi d’honor.

Foto: Silvia Gonzalo

Print Friendly, PDF & Email
esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Similar Posts