Skip to content

Premiat l’Ajuntament d’Aiora per la recuperació del seu castell

13/04/2019
Comarca: València

Teresa Gascón, de l’Associació Espanyola d’Amics dels Castells, va entregar el Premi de Castellologia Valenciana Coronel d’Enginyers Gascó Pelegrí 2018 a l’Alcalde d’Aiora, José Vicente Anaya, com a reconeixement a la recuperació del seu castell que li ha atorgat la Delegació de València.

L’acte, que es va celebrar el passat 29 de març a l’Aula Magna de la Universitat de València , també va estar presidit per: Jorge Hermosilla, vicepresident de Projecció Territorial i de Societat; Miguel Jover, President de la Delegació a València de l’Associació Amics dels Castells, i l’arquitecte José Manuel Climent, autor dels projectes i responsable de les actuacions regeneradores efectuades al castell d’Aiora.

Jorge Hermosilla va destacar la importància de recuperar senyals d’identitat i més en municipis d’interior per a augmentar el seu potencial turístic, i Miguel Jover va especificar que els premis van ser creats en el 2012 per a, bianualment, reconéixer públicament les proteccions i recuperaciones realitzades a una Comunitat on són abundants les obres defensives d’antany, mitjançant un premi finançat per la família de Vicente Gascó Pelegrí, qui va ser molts anys president de l’Associació.

L’alcalde va mostrar la seua satisfacció i l’agraïment pel premi rebut per les obres de consolidació i restauració del castell, que va dir, han sigut executades en els huit últims anys.

Finalment, l’arquitecte José Manuel Climent pronuncià una conferència, amb magnífic suport audiovisual de fotos i plànols, sobre las successives recuperacions i el projecte del que falta realitzar.

Com a colofó un vi d’honor.

Foto: Silvia Gonzalo

Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de "Asociacion Valenciana de Periodistas y Escritores de Turismo - AVPYETUR".
Esteban Gonzalo Rogel

Latest posts by Esteban Gonzalo Rogel (see all)

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.