|

En 2018 el 65% de les pernoctacions va ser de turisme internacional

Segons informació proporcionada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), durant 2018 el 65% del turisme de la ciutat de València va tindre procedència internacional. Així ho va informar este passat dilluns la regidora de Turisme, Sandra Gómez, qui va destacar que «des de l’any 2015 a l’actualitat, ha augmentat la connectivitat de la ciutat, que ha arribat a estar enllaçada a 90 aeroports nacionals i internacionals, i que compta amb 11 hubs que permeten connectar-la a qualsevol aeroport a nivell internacional». Gómez va estar acompanyada pel director de Turisme València, Antoni Bernabé

La responsable de Turisme va explicar que l’objectiu és que València siga «una destinació urbana recognoscible mundialment i que oferisca productes i serveis durant tot l’any». És per això que es va crear el grup de treball Fly Valencia, dedicat a promocionar la ciutat en fires, workshops i congressos.

Les xifres

De manera detallada, l’aeroport de València va incrementar les places des de 2015 un 47,5% (23,7% nacional i 60% internacional). Estes últimes també s’han incrementat en passar dels prop de 6 milions de 2015 als 9 milions actuals.

Gómez va indicar que «València està més oberta i connectada al món que mai. A més, no solament ens hem connectat amb més aeroports, sinó que ho hem fet amb els principals hubs europeus, la qual cosa permet tindre connexions intercontinentals». Entre estes connexions es troben Heathrow (Regne Unit), Munic i Frankfurt (Alemanya), París (França), Zuric (Suïssa), Istanbul (Turquia), Roma (Itàlia), Lisboa (Portugal), Amsterdam (Països Baixos), Moscou (Rússia) i Barcelona. En estos moments hi ha 1.300.000 places en estos hubs, un 70% més respecte fa quatre anys. Gómez va explicar que « estos aeroports connecten amb tothom i permeten que el turisme intercontinental acudisca a València, ja que es troba a una escala de la ciutat ».

Avancen les pernoctacions internacionals

Per procedències, la regidora va indicar que en 2015 les pernoctacions internacionals se situaven en el 58%, mentres que les nacionals estaven en el 42%. En 2018, se situen en el 65% i el 35%, respectivament. Per països, han crescut un 32% d’Itàlia; 34% d’Alemanya; 68% de Regne Unit; i 69% dels Països Baixos.

Finalment, Gómez va afirmar que València «s’ha llevat l’etiqueta de sol i platja, ja que el major creixement de viatgers entre 2015 i 2018 s’ha experimentat en el que es coneix com les valls de gener, febrer, novembre i desembre». «Això ens ha permés convertir-nos en una destinació més sostenible, ja que els viatgers s’integren millor a la ciutat i no incorrem en massificacions estivals», va concloure.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts