Skip to content

L’Ajuntament posarà en valor les seccions de les fosses comunes del cementeri general

18/02/2019
Comarca: València

La Regidoria de Cementeris de l’Ajuntament de València condicionarà i dignificarà les zones de fosses comunes del Cementeri General. Es tracta de les seccions 4a Esquerra (Cementeri Civil) i 7a Dreta (Cementeri General). També està prevista una millora estètica i d’accessibilitat, així como posar en valor el monòlit de la secció 7a Dreta. 

La regidora responsable, Pilar Soriano, indicà que «Amb esta intervenció volem proporcionar un espai digne, de pau, de record i ofrena per a les famílies de totes les persones que descansen en estes dos zones del Cementeri General».

El pressupost de licitació és de 110.000 euros i un temps d’execució màxim de dos mesos i mig. Es tracta d’una zona de 7.365,21 m2 de superfície, i es crearan peces constituïdes per un marc petri. D’esta manera es conformarà una quadrícula simbòlica.

A més, les famílies de les persones que descansen en estes fosses podran incorporar els seus noms a unes peces que estaran disponibles prop. En este sentit, Soriano explicà que «Amb este disseny reproduïm l’empremta aleatòria que simbolitza la incertesa viscuda al voltant de la deslocalització de les víctimes i a la manca d’un espai digne habilitat per al record i l’ofrena».

Print Friendly, PDF & Email