La línia 11 de l’EMT estrena nous autobusos de tecnologia híbrida

Descomptes en l'EMT València, Descuentos en la EMT València
Autobús híbrid de la Línia 11 de l'EMT

El passat dilluns la línia L11 dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) estrenà noves unitats de tecnologia híbrida. En concret estan funcionant set del 12 autobusos planificats.

Esta línia connecta el centre i els barris dels Orriols i Patraix. D’esta manera, tres de cada quatre autobusos que circulen pel centre històric (carrer de Guillem Sorolla i avinguda de l’Oest) ja són híbrids. Gràcies a estos autobusos baixa la contaminació ambiental i acústica. A més, en la línia L5, que circumval·la la primera ronda, ja operen dos autobusos purament elèctrics i la resta en són híbrids.

El regidor de Mobilitat Sostenible en, Giuseppe Grezzi, destacà «la millora que suposen estos nous autobusos». «Amb l’aposta per vehicles menys contaminants, estem aconseguint que el centre de la ciutat siga més habitable que mai», indicà.

Increment progressiu de la flota dels autobusos l’EMT

Des de 2015 s’han comprat 188 nous autobusos i en els tres pròxims anys arribaran 150 més, gràcies a un acord amb el Banc Europeu d’Inversions. De fet, la línia L99 ja opera amb autobusos articulats (18 metres) de tecnologia híbrida i en les pròximes setmanes ho farà la L19. Gràcies a estes noves adquisicions la previsió és que l’edat mitjana de la flota passe dels més de 13 anys que tenia en 2015, als huit anys i mig en 2022.

Print Friendly, PDF & Email