La EMT crea la targeta EMT mascota

18/10/2018

2018 10 18 Mascota al bus 1

Dins de les iniciatives en pro del benestar animal, l'Ajuntament ha creat la targeta de transport EMT Mascota. D'esta manera els propietaris d'animals de companyia podran portar-los dins dels autobusos municipals.

Això sí, les mascotes han d'anar dins d'una cistella de tranport i sobre la falda o als peus del propietari o propietària. A més, només podrà haver-hi un màxim de tres mascotes per autobús. Queden exclosos animals exòtics, verinosos i perillosos. I, si algun passatger manifesta molèsties, la persona responsable de la mascota haurà de canviar de lloc dins de l'autobús. Les dimensions de la cistella serà d'un màxim de 45x45x25 cm.

La nova targeta s'inclou en l'esborrany del nou reglament de l'EMT. Este reglament ha sigut presentat este dijous pel regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Benestar Animal, Glòria Tello.

Tello ha indicat que «és una mesura que tenen ja vigent nombroses ciutats d'Europa, i que suposa democratitzar i posar al mateix nivell els drets de les persones que no tenen mascotes i les que sí que en tenen; en definitiva, d'equiparar drets».

La nova targeta per a mascotes és gratuïta (excepte els 5 euros d'emissió) i personalitzada. D'esta manera, figurarà tant el nom de la mascota com de la persona responsable.

Giuseppe Grezzi i Glòria Tello han presentat la targeta EMT mascota
Giuseppe Grezzi i Glòria Tello han presentat la targeta EMT mascota

Ciutats europees que tenen sistemes de transport de mascotes

Prèviament, es va fer un estudi de 18 ciutats europees que tenen un sistema semblant. Entre estes ciutats estan Barcelona, Madrid, Sevilla, Saragossa, Londres, París, Roma o Amsterdam. La targeta s'ha de demanar en el Servici d'Atenció al Client de l'EMT. S'haurà d'aportar fotografia de l'animal i cartilla sanitària on figure el calendari de vacunacions en vigor. La targeta tindrà una vigència de dos anys, renovables.

Una vegada conclòs el temps de 45 d'aportacions de la ciutadania des del passat agost, la Junta de Govern Local ha d'aprovar el nou reglament. I una vegada este siga aprovat pel Ple Municipal entrarà en vigor.

El nou text permetrà que els autobusos paren fora de les marquesines per raons de seguretat o a la nit. A més, els conductors hauran de parar si veuen una persona invident en la parada, entre les diverses novetats incorporades.

Go up