Skip to content

El moviment LGTBI invita els clubs valencians a la Comitiva Esportiva de l’Orgull 2019

25/05/2019
Comarca: València

LAMBDA, Samarucs València i la Penya LGTBI VCF conviden els principals clubs esportius a participar en la Comitiva Esportiva de l’Orgull 2019. Esta desfilada tindrà lloc el 29 de juny, aprofitant la commemoració les revoltes de Stonewall dels anys 50.

La Comitiva Esportiva ha sigut creada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiarHeidis, el seu equip de futbol de dones, el Club Esportiu LGTB+ Samarucs València – associat a ADI (Agrupació Esportiva Ibèrica LGTBI+) – i la Penya LGTBI VCF.

Esta comitiva recorrerà els principals carrers de la ciutat de València en la Manifestació de l’Orgull LGTB+ del 29 de juny. A més, se celebraran també els 40 anys del primer Orgull que es va celebrar a la ciutat.

Esta acció vol fer visible i conscienciar la situació LGTBIfobia existent en l’entorn esportiu, i intentar canviar esta realitat, un món en el qual, afirmen, “les persones gais, lesbianes, trans, bisexuals i més, seguixen sense poder accedir lliurement al món de l’esport, arriscant-se a ser agredides cada vegada que salten al camp del joc, o exposant-se a greus insults simplement per animar als seus equips des de les graderies”.

Segons els organitzadors, el València CF, el Llevant U.D. i el València Club de Basket, ha rebut la proposta de participar en la comitiva de manera positiva.

Per a donar suport a aquesta iniciativa s’ha llançat l’hastag #EsportAmbOrgull (#DeporteConOrgullo) en les diverses xarxes socials.

Follow on Feedly