Skip to content

El Jardí de Morvedre és el primer en tindre pèrgoles fotovoltaiques

29/01/2019
Comarca: València

La Regidoria de Govern Interior ha dotat al Jardí de Morvedre de pèrgoles fotovoltaiques entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i l’Argenter Suárez.

El regidor responsable, Sergi Campillo, indicà que «Per primera vegada, l’Ajuntament de València ha dotat de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius».

Doble utilitat de les pèrgoles

Les pèrgoles tenen una doble utilitat, donar ombra a les dos zones de grades del jardí, on hi ha un àgora que pot usar el veïnat. I a més, les plaques fotovoltaiques proveiran d’electricitat al propi jardí. I açò últim tant per a l’enllumenat com per al reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que hi ha.

Campillo explicà que «La instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques és un projecte innovador, que es fa per primera vegada a la ciutat. Les pèrgoles donaran ombra a la part central del jardí i produiran energia, la qual cosa ens permetrà abaixar el consum energètic respecte al contracte d’energia de l’Ajuntament de València. A més, es podran carregar bicicletes elèctriques i dispositius mòbils a través d’endolls col·locats a les pèrgoles i també s’ha instal·lat un panell informatiu al jardí que permet conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l’estalvi energètic i els consums de la instal·lació».

El regidor acabà indicant que «amb la instal·lació d’estes cinc pèrgoles fotovoltaiques, València avança cap a la sostenibilitat, el respecte al nostre planeta i la conscienciació sobre la lluita contra el canvi climàtic».

Esta actuació és conseqüència dels pressupostos participatius votats pel veïnat.

Print Friendly, PDF & Email