Des d’una barbacoa a bicicletes, Metrovalencia va arreplegar més de 5.500 objectes perduts en 2018

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va arreplegar durant l’any passat un total de 5.642 objectes perduts pels usuaris de Metrovalencia. Això vol dir que s’obliden 15 objectes de mitjana al dia i 470 per mes. Estos objectes oblidats es guarden com a mínim un mes en les estacions on es custodien i un mes més en les instal·lacions de València Sud. Si passat eixe temps els seus amos no l’han reclamat, s’entreguen a la Policia Local de València.

Els objectes més perduts

Els objectes que més s’extravien en els metros i tramvies de València i la seua àrea metropolitana són, per ordre, carteres i moneders, claus, motxilles, documentació (DNI, passaports, permís de conduir, targeta sanitària), telèfons mòbils i paraigües.

Les pèrdues segons l’època de l’any

Depenent l’època de l’any els objectes més trobats varien. D’esta manera, al desembre i gener, es troben més targetes bancàries per les compres de Nadal; al març, per les Falles, qualsevol tipus d’objectes; al maig, amb l’arribada del bon oratge, les ulleres de sol i, a l’octubre, quan el mal oratge apareix, paraigua, bufandes i guants.

Novembre, març i octubre són els mesos en què s’extravien més objectes, seguits de desembre i gener. Per contra, els mesos de menor extraviament són agost, juliol i juny, quan es reduix el nombre de clients.

La recuperació d’objectes s’estima en un 35,7%, i el percentatge restant és entregat a la Policia Local de València o traslladat a un punt verd o de reciclatge.

Procediment a seguir

Les estacions que tenen Espai del Client (Colón i Xàtiva), els Centres d’Atenció del Client de Benimaclet i Aeroport, i els Punt del Client (Àngel Guimerà, Empalme, Torrent Avinguda, Marítim-Serradora, i Mislata) són els punts de lliurament i de recollida per part dels usuaris en una primera fase, abans de ser traslladats a la seu central de València Sud.

Els documents oficials (DNI, passaports, etcètera), són entregats a la policia en la major brevetat per a intentar localitzar al seu propietari, mentre que les targetes bancàries són destruïdes. Finalment, els diners en metàl·lic no reclamat s’entrega a entitats benèfiques.

Objectes sorprenents

Entre els objectes que més criden l’atenció es troben bicicletes, crosses, maletes, dosis d’insulina, cadires d’oficina o de rodes, carros de bebé, navalles, càmeres de fotos, uniformes, receptes i informes mèdics, dècims de loteria, pense d’animals, escriptures de pis, justificant d’apostes esportives, denúncies del jutjat, una Bíblia, un Alcorà o una barbacoa.

Print Friendly, PDF & Email