La Cavalcada de Reis més espectacular

07/01/2019

L’Ajuntament de València oferí este passat dissabte una gran Cavalcada de Reis. Hi hagué 12 companyies de dansa i animació, a més del Senyor Carbó i una carrossa llit. A més s’estrenaren tres cançons compostes per a l’ocasió. La lectura va ser la temàtica principal d’enguany i el recorregut total de quasi dos quilòmetres.

A les 16:30 hores els Reis Mags arribaren al Port. Allí es celebrà un concert de benvinguda a càrrec del grup rock per al públic infantil Ramonets mig hora abans. Els reis van ser rebuts per la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal.

La televisió valenciana À Punt va decidir no retransmetre esta cavalcada i fer com Canal 9 i oferir la d’Alcoi. No obstant la regidoria de Cultura Festiva la va retransmetre per Facebook i Twitter i al seu web i de manera espectacular. A més es hi hagué dos pantalles Led gegants a la plaça per a poder seguir millor la cavalcada.

Índex / Índice
  1. Recorregut
    1. Rebuda oficial
  2. Parts de la Cavalcada

Recorregut

La Cavalcada arrancà a les 18:00 hores al carrer de Navarro Reverter. La banda municipal i els cabuts i gegants històrics de la ciutat anaven encapçalant la comitiva. Des d’allí es va recorrent la Porta de la Mar, els carrers de General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l'Ajuntament i Marqués de Sotelo. D’esta manera s’evità la rasant dels ponts i es facilità la desfilada de les carrosses.

Rebuda oficial

A la porta de l’Ajuntament els Reis van ser rebuts per l’Alcalde, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, i la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal, els quals pujaren al balcó per a esperar l’especial pujada reial. I és que ses majestats accediren al balcó del Consistori en una grua els Bombers. Acte seguir cada Rei va dirigir unes paraules al públic assistent, especialment es infatils.

Mentres la Cavalcada anava fent el recorregut, el grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre va convertir el balcó de l'Ajuntament en una pista de ball per a fer més amena l'espera. En acabar la desfilada, tingué lloc un castell piromusical a càrrec de Pirotècnica Peñarroja, a ritme d'una peça musical.

2019 01 05 cavalcada 2
Els Reig Mags accediren al balcó de l'Ajuntament en una grua

Parts de la Cavalcada

L'obertura, a càrrec de la banda municipal i els cabuts i gegants històrics de la ciutat; la segona els col·laboradors i convidats a l'arribada reial; la tercera el Patge Miquel, acompanyat de dos ossos, un d'ells gegant, de l'espectacle Àrtica de Sarruga Produccions; i la quarta, Herodes, que es desplaçà amb una quadriga i envoltat de soldats romans.

A continuació anava l'Àngel anunciador i el Naixement, l'Estrela d'Orient, l'Astrònom Reial, la Missatgera Caterina i els carters reials, la carboneria reial liderada pel Senyor Carbó, la carrossa del Rei Melcior (de color blau), la carrossa del Rei Gaspar (de color roig) i la carrossa del Rei Baltasar (de color verd). Tancà la comparsa la carrossa llit ‘Al llit’, dissenyada per Marina Puche, a través de la qual es convida els més xicotets a gitar-se prompte, i finalment la fantasia de joguets.

Participació

En esta edició de la Cavalcada de Reis han participat huit formacions musicals, 12 companyies de teatre i animació, més de 100 actors i actrius i al voltant de 300 figurants. A més, hi hagué un total de 36 carrosses i estructures escèniques i es llançaren uns 10.000 quilograms de caramels sense gluten, dels quals l'Ajuntament n’aporta 2.700.

Per a acabar comentar que enguany s’ha limitat els elements estrictament publicitaris i s’ha establit una línia de patrocini. I, a més, s'han creat cinc melodies per als diferents personatges i moments de la desfilada. D’esta manera, a les cançons de la Missatgera Caterina i la genèrica de la Cavalcada ‘Ja estan ací’, hi hagué cançons per al Patge Miquel, per al Senyor Carbó i per quan els menors hagen d'anar-se a dormir, ‘Bella nit de Reis’.

Fotos: Ajuntament de València

Go up