Expojove torna per Nadal

La Fira de la Infància i la Joventut, Expojove, va quedar inaugurada oficialment este passat dimecres. Este espai d’oci nadalenc acollirà múltiples activitats fins al pròxim dia 4 de gener.

A la inauguració van acudir el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, acompanyat per les Falleres Majors de València, Marina Civera i Sara Larrazábal. També hi van estar diversos membres de la corporació, com ara Glòria Tello, Carlos Galiana, Eusebio Monzó, Amparo Picó i Félix Crespo. Com és habitual, la comitiva oficial va recórrer diversos pavellons d’esta fira nadalenca.

Fuset indicà que «Des de l’Ajuntament i la Regidoria de Cultura Festiva estem realitzant una important aposta durant els últims anys per a potenciar Expojove i el seu vessant pedagògic, a més del treball de descentralització del Nadal que duem a terme en tots els barris de la ciutat». El responsable de Cultura Festiva va afegir que «Volem que la gent vinga a passar-s’ho bé, però també a aprendre; en este cas, fomentant la imaginació i un hàbit tan saludable com es la lectura».

De fet, el lema d’enguany és, precisament, “Llegim”. I és que la lectura i la literatura centra l’Expojove d’enguany. Així ho va explicar Fuset, quan va apuntar que «Enguany Expojove està dedicat a la lectura, ja que volem que xiquets i xiquetes coneguen i desenvolupen l’hàbit de llegir, ja siguen llibres, còmics, revistes i nous formats electrònics».

Àudio de Pere Fuset

Àudio de Pere Fuset sobre Expojove

El contingut d’Expojove

Els pavellons 6, 7 i 8 del Fòrum Nord de Fira València es convertixen estos dies en el centre de la diversió. En total Expojove ocupa 44.000 m2 i s’espera que visiten este espai més de 100.000 visitants, que va ser la xifra de 2017.

Les activitats de la regidoria de Cultura Festiva ocupa els pavellons 6 i 7. En els seus 9.000 m2 hi ha cinc escenaris on tindran lloc 20 propostes escèniques (música, teatre, contacontes i màgia), així com 15 tallers diversos (manualitats, doblatge, narració de detectius i por, lectura oral, ‘booktrailer’ i cursos de lectures) .

Actuacions

Passaran per este espai municipal el músic Dani Miquel, el grup Pop Corn’s de Maduixa Teatre, Glüps Band, el musical sobre Robin Hood o el mag Jammes Garibo. També, els assistents i participants podran gaudir de Tirant lo Blanch, Alícia, Pinotxo, Sherlock Holmes, els espantacriatures i Geronimo Stilton, entre d’altres.

També hi ha una fira d’atraccions, activitats esportives i propostes d’empreses privades i institucions. Entre estes trobem les regidories de Cultura Festiva, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Joventut, Medi Ambient, Desenvolupament Urbà i Comerç, de l’Ajuntament de València; l’EMT, la Fundació Esportiva Municipal i la Junta Central Fallera; l’Institut Valencià de la Joventut, la Diputació de València, la Direcció General d’Infància i la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat; el València Club de Futbol, el Llevant Unió Esportiva, el València Basket Club, la Fundació Trinidad Alfonso; l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la Unitat Militar d’Emergències i la televisió pública À Punt, entre molts altres.

Horaris i preus

L’horari habitual és de 11.00 a 20.00 hores; a excepció del dia 31, dia de Cap d’Any, que obrirà de 10.00 a 14.00 hores, i el dia 1 de gener, de 16.00 a 21.00 hores.

Les entrades es poden adquirir de forma presencial i online per 5 euros el dia sencer i per 2,5€ mig dia. També hi ha descomptes si es té el Carnet Jove, així com per a grups, família nombrosa i monoparental, i majors de 60 anys.

Print Friendly, PDF & Email