Manuel Andrés Zarapico, Premi Anfós Ramón i García 2024

2 setmanes ago · Updated 2 setmanes ago

Premi Anfós Ramon i García 2024, Premio Anfós Ramon i García 2024

El poeta Manuel Andrés Zarapico ha sigut guardonat amb el Premi Anfós Ramón i García de Poesia Festiva, del concurs anual promogut des de l'any 2015 per la Falla Bailén-Xàtiva, La Ferroviària, per a recordar i enaltir a qui fou el seu poeta durant quaranta anys, fins a l'anterior al seu falliment en el 2014.

Premi Anfós Ramon i García: Reconeixement a una poesia de l'autor del llibret de la Comissió de la Falla Salamanca-Conde Altea

El poeta, premi a una poesia del autor del llibret de la Comissió de la Falla Salamanca-Conde Altea, sobre el gran problema que suposa per l'esdevindre quotidià dels habitants d'alguns barris de València el turisme d'alcohol i drogues, que estava escenificat en la falla que va realitzar l'artista Francisco Gonzalvo Martín amb el lema Zona ZAS.

El premi al poeta, consistent en un distintiu daurat, i l'estendard a la comissió fallera esmentada, van ser lliurats el passat dissabte dia 4 en el casal El Nostre Paco de La Ferroviària, situat en el número 38 del carrer Pelayo de València.

El President de la Falla La Ferroviària, Leovigildo Patón Sellés, la Fallera Major Maribel Bixquert Company, i els infantils: Claudia i Adrián Vidal Soriano, Fallera Major i President, de la Falla amfitriona, van complimentar a Manuel Andrés Zarapico i a la Falla Salamanca-Conde Altea, que va estar representada per: el seu President Alberto García Iranzo, la Fallera Major Rocío Bertolín Delgado de Molina, i els infantils Elín i Lukas Laliga Castillo, Fallera Major i President respectivament.

Acte davant una nutrida assistència de poetes, fallers i amics, que va estar àgilment portat per Cristòfor De Miguel López.

Realitzat en l'any dedicat al centenari del naixement del que va ser prolífic i famós poeta festiu, que el Casal Bernat i Baldoví va iniciar amb una tertúlia sobre la seua vida i les seues obres el passat mes de febrer.

esteban gonzalo rogel

Autor: Esteban Gonzalo Rogel

Secretari de Asociació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR)

Go up