Falles Neutres i Sostenibles: La Comissió Borrull-Socors Guanya els Premis 2024

26/05/2024

Borrull Socors, Falles Neutres i Sostenibles, Fallas Neutras y Sostenibles

Els premis municipals a les Falles Neutres i Sostenibles 2024 han donat a conéixer els guanyadors de la seua segona edició, i la comissió de la falla Borrull-Socors ha sigut proclamada com la guanyadora absoluta tant en la categoria de falla gran com en la de falla infantil. Però, què fa que esta comissió destaque sobre les altres? Quines iniciatives han implementat per a aconseguir esta distinció?

Índex / Índice
 1. La Importància de les Falles Neutres i Sostenibles
  1. Un Compromís Mediambiental
  2. Dotació Econòmica i Reconeixement
 2. La Comissió Borrull-Socors: Clau en la Sostenibilitat
  1. Iniciatives Sostenibles Implementades
  2. Suport a la Missió Climàtica València 2030
 3. Altres Comissions Guardonades
  1. Falles Grans
  2. Falles Infantils
 4. Declaracions Oficials
 5. El Futur de les Falles i la Sostenibilitat
  1. Perspectives i Reptes

La Importància de les Falles Neutres i Sostenibles

Un Compromís Mediambiental

L'Ajuntament de València ha creat estos premis per a reconéixer el compromís mediambiental de les comissions falleres. La intenció és promoure pràctiques sostenibles en la creació dels monuments fallers, reduint així l'impacte ecològic de la festa. La comissió Borrull-Socors ha destacat especialment per la seua capacitat d'implementar estes mesures de manera efectiva.

Dotació Econòmica i Reconeixement

Els premis compten amb una dotació total de 18.000 euros, repartits entre les diferents categories. El primer premi de les falles grans, que ha sigut per a Borrull-Socors, està dotat amb 6.000 euros, mentre que el primer premi de les falles infantils ascendeix a 2.700 euros. A més dels premis econòmics, les comissions guanyadores reben un estendard elaborat amb materials ecològics.

La Comissió Borrull-Socors: Clau en la Sostenibilitat

Iniciatives Sostenibles Implementades

La clau de l'èxit de Borrull-Socors ha sigut el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació en els materials utilitzats per a les seues falles. Han substituït materials derivats del petroli per uns altres més sostenibles, i han calculat acuradament la petjada de carboni de les seues creacions. Estes accions, junt amb la temàtica triada per a les seues falles, han sigut factors determinants en l'obtenció del primer premi.

Suport a la Missió Climàtica València 2030

Un altre aspecte destacable ha sigut el suport de la comissió a la Missió Climàtica València 2030. Esta iniciativa té com a objectiu convertir València en una ciutat climàticament neutra, implicant diversos sectors com el públic, el privat, l'acadèmic i la societat civil. Borrull-Socors ha participat activament en activitats de divulgació i conscienciació sobre sostenibilitat i canvi climàtic.

Altres Comissions Guardonades

Falles Grans

 • Segon Premi: Lepanto-Guillem de Castro, amb una dotació de 3.000 euros.
 • Tercer Premi: Fernando El Católico-Erudito Orellana, amb una dotació de 1.500 euros.
 • Quart Premi: Ripalda-Beneficencia-Sant Ramon, amb una dotació de 1.000 euros.
 • Quint Premi: Avinguda Tarongers-Universitat Politècnica-Camí Vera, amb una dotació de 500 euros.

Falles Infantils

 • Segon Premi: Plaça Hondures, amb una dotació de 1.600 euros.
 • Tercer Premi: Ripalda-Beneficencia-San Ramón, amb una dotació de 800 euros.
 • Quart Premi: Fernando El Católic - Erudit Orellana, amb una dotació de 500 euros.
 • Quint Premi: Avinguda Tarongers-Universitat Politècnica-Camí Vera, amb una dotació de 400 euros.

Declaracions Oficials

Segons l'Ajuntament de València, l'objectiu dels premis és “implicar el món faller en la descarbonització dels seus monuments i en la contribució en el procés de reduir les emissions de gasos contaminants que duu a terme la ciutat”. Este esforç s'emmarca, segons l'Ajuntament, en el compromís de València amb la missió europea de convertir-se en una de les 100 ciutats climàticament neutres i intel·ligents.

El Futur de les Falles i la Sostenibilitat

Perspectives i Reptes

Els premis a les Falles Neutres i Sostenibles impullsa que les falles siguen més respectuoses amb el medi ambient. La implicació de les comissions falleres és crucial per a aconseguir els objectius de sostenibilitat de la ciutat. A mesura que més comissions s'unixen a esta iniciativa, València avança cap a un futur més verd i sostenible.

Go up