Skip to content

Ribó expressa el seu desig de que el llegat de Blasco Ibáñez no se’n vaja de la ciutat, en la presentació de la revista ‘Prometeo’

24/01/2019
Comarca: València

Dilluns passat l’Ajuntament va acollir la presentació de la revista Prometeo, de la Casa Museu Blasco Ibáñez, i del llibreAventura veneciana y otros cuentos, de Vicente Blasco Ibáñez. A l’acte acudiren tant l’alcalde de València, Joan Ribó, com la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el director de la Casa Museu Blasco Ibáñez, Emilio Sales.

Ribó afirmà que «És impossible entendre la història d’esta ciutat i este Ajuntament sense la figura de Vicente Blasco Ibáñez. Per això, el nostre compromís de posar en valor la seua figura es manté intacte des del primer dia, ja que estem molt orgullosos del seu gran llegat».

Estes declaracions es referien a la polémica suscitada pel possible trasllat del llegat en cas de no arribar a un acord entre l’Ajuntament i els hereus de l’escriptor.

Ribó va afegir, respecte les dos obres presentades, que «Estes dues noves publicacions són un gran exemple del treball de fomentar i potenciar el seu llegat, que estem realitzant durant els últims anys».

Àudio de Joan Ribó sobre la revista ‘Prometeo’

Per la seua part, Glòria Tello indicà que estes publicacions «posen en valor la figura de l’escriptor valencià universal i complementen, amb nous elements i dades, el coneixement dels valencians i les valencianes sobre Blasco Ibáñez».

Finalmente, Emilio Sales digué que «tots els relats que apareixen en estes publicacions procedixen de diaris i revistes de l’època, i alguns d’ells són inèdits». També, el codirector de la revista Prometeo, Francisco Fuster, ha destacat que «la revista té un caràcter acadèmic, però també està dissenyada perquè arribe a tots els públics».

El llegat de Blasco Ibáñez en plena negociació

Respecte la polèmica sobre el llegat de l’escriptor, Joan Ribó i el director de la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, mostraren la seua sintonia per arribar a un acord sobre este tema. D’esta manera, indicaren que seguixen les negociacions per a que este llegat es quede a València.

En este sentit, Ribó indicà que La nostra premissa és que el llegat de Blasco es divulgue, desenvolupe i potencie des de València. En primer lloc, vull manifestar la voluntat decidida de l’Ajuntament per a arribar a un acord i, en segon lloc, afirmar que ens trobem buscant vies de solució». I va aclarir que «Les negociacions no es poden solucionar en dos dies, però després de parlar amb diferents membres de la Fundació Blasco Ibáñez, estem disposats a avançar ràpidament i a buscar solucions a tots els problemes».

Àudio de Joan Ribó sobre el llegat de Vicente Blasco Ibáñez

Ignacio Soler per la seua part, afirmà que la reunió entre la seua fundació i l’Ajuntament «ha sigut molt positiva» i que es troben «en el camí correcte per a solucionar el problema». «Estem buscant vies d’acord i solucions que salven els obstacles existents i que servisquen com un punt de trobada satisfactòria per a tota la societat valenciana».

Àudio de Ignacio Soler sobre el llegat de Vicente Blasco Ibáñez
Follow on Feedly