Skip to content

L’Ajuntament commemora la figura de Vicente Blasco Ibáñez en el 91 aniversari de la seua mort

29/01/2019
Comarca: València

Este dilluns passat va tindre lloc la commemoració de la figura de l’escriptor i periodista valencià, Vicente Blasco Ibáñez. L’acte se celebrà al Cementeri General de València. En este 91 aniversari de la seua mort «Mantenim viva la figura i l’obra de l’escriptor perquè és un valuós patrimoni col·lectiu de tota la ciutadania valenciana», indicà la regidora de Cementeris, Pilar Soriano.

Soriano va afegir que «Ens reunim davant el lloc on descansa un home excepcional, reivindicat per les autoritats públiques com des de les entitats privades, que venen col·laborant per difondre la seua obra». I el va definir com a «un prolífic contador d’històries amb una immensa capacitat de treball col·lectiu».

València honra la seua memòria, la qual ha de lluir sempre com el nostre millor exemple de concòrdia

En este sentit, la regidora va fer insistència en que «des de l’Ajuntament es valora i reivindica la figura de Blasco i la seua extraordinària singularitat que, més enllà d’assenyalades efemèrides, mereix que es promulguen iniciatives perquè es conega més i millor la seua obra, així com perquè la descobrisquen i coneguen les noves generacions de valencianes i valencians».

Soriano deixà clar que «València honra la seua memòria, la qual ha de lluir sempre com el nostre millor exemple de concòrdia».

També participaren d’este acte la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, així com diferents representants de la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez i de l’Associació Vicente Blasco Ibáñez.

Àudio de Pilar Soriano
Print Friendly, PDF & Email