Skip to content

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu dedica el mes de novembre al poeta valencià Vicent Andrés Estellés

29/10/2018
Vicent Andrés Estellés
Comarca: València

Enguany es complix el 25é aniversari de la mort de Vicent Andrés Estellés i la Biblioteca Valenciana li dedica una exposició de la seua producció literària. A més, ha programat un recital dels seus poemes i un taller de poesia.

Este recital tindrà lloc a l’endemà del Dia del Llibre Valencià, el qual té lloc el 20 de novembre. Serà, per tant, el dia 21, a les 12:00 hores, quan Vicent Camps recite els poemes d’Estellés, del ‘Llibre de meravelles’. Este llibre mostra els anys que seguiren a la Guerra Civil a València.

L’exposició

L’exposició ‘Vicent A. Estellés, un poeta de realitats’, podrà ser visitada fins al mes de febrer. En esta mostra es pot vore la trajectòria literària del poeta. A destacar poemes com ‘Ciutat a cau d’orella (1953), ‘La nit’ (1956), ‘L’inventari Clement’ (1966), ‘Llibre de meravelles’ (1971) o ‘La clau que obri tots els panys’ (1971).

Més gèneres literaris

A banda de la poesia, també hi ha textos de gèneres literaris diversos, com ara textos autobiogràfics. En este cas trobem ‘Tractat de les maduixes’, ‘La parra boja’ i ‘Animals de records’; algunes peces teatrals com ‘Oratori del nostre temps’ i obra eròtica com ‘Poesia eròtica’ i ‘El coixinet’.

A més columnes en el periòdic ‘Las Provincias’ fins a 1978, encara que firmava usant el pseudònim de ‘Roc’.

Correspondència d’Estellés

També es mostra correspondència personal entre Estellés i els seus coetanis Juan Gil-Albert i Manuel Sanchis Guarner, així com documents que reflecteixen la relació professional amb Joan Fuster i Xavier Casp.

Tallers literaris

També hi haurà tallers de creació literària dirigits als escolars que visiten el monestir de Sant Miquel dels Reis. Estos tallers estan centrats en la poesia de l’autor valencià, encara que també en el seu treball com a periodista. Els participants redactaran una “gasetilla rimada” sobre l’actualitat, com feia Estellés en la seua secció ‘Bon dia’.

Machado, Miquel Hernández y García Lorca

Finalment, comentar els tres cartells que van editar la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València en 1985 com a homenatge a Antonio Machado, Miguel Hernández i Federico García Lorca. Són tres auques que narren la vida dels poetes a través de versos d’Estellés.

Vicent Andrés Estellés

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.