Rafael Solaz dona a la Biblioteca Valenciana documents de Blasco Ibáñez

Rafael Solaz dona documents de Blasco Ibáñez a la Biblioteca Valenciana
Rafael Solaz dona documents de Blasco Ibáñez a la Biblioteca Valenciana

La Biblioteca Valenciana ha vist incrementat el seu fons documental sobre l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez. I és que la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut del bibliògraf Rafael Solaz un conjunt documental format per una vintena de documents datats entre 1921 i 1922 sobre Vicente Blasco Ibáñez.

Els documents de Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez

Estos documents que ha entregat Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez són de diverses característiques. Així, podem trobar contractes, correspondència i una minuta del conveni entre Vicente Blasco Ibáñez i Helge Erichsen&Co.S.Forlag, relatius a la traducció de ‘Sangre y arena’ i ‘A la sombra de catedral’ al noruec, danés i suec. Esta traducció finalment es realitzaria només al suec per part de Bruno Lindblom per la qual Blasco Ibáñez rebria 500 corones noruegues en concepte de drets.

Documents de Blasco Ibáñez a la Nicolau Primitu

A la biblioteca ja hi ha altres documents sobre els contractes de Vicente Blasco Ibáñez, amb productores de Hollywood i drets d’edició de les seues obres en diversos països (els Estats Units, Itàlia, Alemanya, etc.).

Igualment, en el fons Nicolau Primitiu es conserven les traduccions al suec de ‘Sangre y arena’ i ‘A la sombra de la catedral’ realitzades per Bruno Lindblom, que van ser editades en 1923 i 1924 per P.A.Norstedt & Soners.

Print Friendly, PDF & Email