Rafael Solaz dona a la Biblioteca Valenciana documents de Blasco Ibáñez

03/12/2019

Rafael Solaz dona documents de Blasco Ibáñez a la Biblioteca Valenciana

La Biblioteca Valenciana ha vist incrementat el seu fons documental sobre l’escriptor valencià Vicente Blasco Ibáñez. I és que la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha rebut del bibliògraf Rafael Solaz un conjunt documental format per una vintena de documents datats entre 1921 i 1922 sobre Vicente Blasco Ibáñez.

Índex / Índice
  1. Els documents de Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez
  2. Documents de Blasco Ibáñez a la Nicolau Primitu

Els documents de Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez

Estos documents que ha entregat Rafael Solaz sobre Blasco Ibáñez són de diverses característiques. Així, podem trobar contractes, correspondència i una minuta del conveni entre Vicente Blasco Ibáñez i Helge Erichsen&Co.S.Forlag, relatius a la traducció de 'Sangre y arena' i 'A la sombra de catedral' al noruec, danés i suec. Esta traducció finalment es realitzaria només al suec per part de Bruno Lindblom per la qual Blasco Ibáñez rebria 500 corones noruegues en concepte de drets.

Documents de Blasco Ibáñez a la Nicolau Primitu

A la biblioteca ja hi ha altres documents sobre els contractes de Vicente Blasco Ibáñez, amb productores de Hollywood i drets d'edició de les seues obres en diversos països (els Estats Units, Itàlia, Alemanya, etc.).

Igualment, en el fons Nicolau Primitiu es conserven les traduccions al suec de 'Sangre y arena' i 'A la sombra de la catedral' realitzades per Bruno Lindblom, que van ser editades en 1923 i 1924 per P.A.Norstedt & Soners.

Go up