Skip to content

Actuació – Homenatge a José Luis Lliso a La Beneficència

07/10/2019
José Luis Llliso Ruiz
Comarca: València

El dissabte 5 d’octubre el “Grup de Danses Santa Bàrbara” va homenatjar a José Luis Lliso Ruiz, president i fundador de ARCHIVAL (Associació per a la Recuperació dels Centres Històrics d’Espanya), al Saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.

Un nodrit auditori en el qual estaven representats autoritats i nombroses entitats culturals i festives de València i altres localitats.  

La primera part de l’esdeveniment va consistir en una actuació dels components del grup Santa Bàrbara, com a eix central una barraca i al voltant d’ella van representar la vida quotidiana dels personatges; van amenitzar cada costum amb una gran varietat de “danses” (jotes, fandango, boleros, etc), “cant d’estil i albada”, cançons de bressol i de batre. A través d’ells véiem tant el treball del llaurador en el camp com les noces d’una parella narrada fins al més mínim detall.

Finalment, en la segona part es va produir el reconeixement de l’homenatjat per la seua entrega, la seua voluntat i la seua inesgotable constància des de 1991, al capdavant de l’ARCHIVAL en la defensa de les festes, tradicions i centres històrics a nivell local i nacional.

Advocat de professió, primer en l’àmbit privat i després públic, va ser el creador de les oficines d’Informació al Ciutadà de la Generalitat Valenciana a Alacant, Castelló i València. Primer Vocal-Coordinador de la Junta Municipal de Ciutat Vella de l’Ajuntament de València, sent l’impulsor de la seua actual seu situada al carrer Micalet i de la cooperació i adhesió a la mateixa dels diferents col·lectius veïnals, festius, culturals i socials de la zona.

President i fundador d’ARCHIVAL, primer amb àmbit de la Ciutat de València, més tard amb actuacions a nivell de Comunitat Valenciana i finalment amb competència a nivell estatal.  

Fotos: José Alfredo Tarín

Infoguiavalencia.com oferix el seu contingut completament debades. El nostre objectiu principal és oferir informació objectiva i independent al voltant de la realitat valenciana en temes, fonamentalment, de cultura, oci, falles, resta de festes, comarques, ciutat i turisme.

És per això que et demanem una miqueta d'ajuda. Segurament per a tu no serà massa esforç, encara que la suma de tots i de totes ens farà poder tindre un millor futur i seguir informat de manera independent.


Infoguiavalencia.com ofrece su contenido completamente gratis. Nuestro objetivo principal es ofrecer información objetiva e independiente sobre la realidad valenciana en temas, fundamentalmente, de cultura, ocio, fallas, resto de fiestas, comarcas, ciudad y turismo.

Es por eso que te pedimos un poquito de ayuda. Seguramente para ti no será demasiado esfuerzo, aunque la suma de todos y de todas nos hará poder tener un mejor futuro y seguir informando de manera independiente.