València acollirà la gala dels ‘Premios Goya’ 2022

01/08/2020

Premios Goya 2022

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la viealcaldessa, Sandra Gómez, va anunciar este passat divendres que la gala dels ‘Premios Goya’ de 2022 es celebrarà a València.

Ribó afirmà que «estos premis, que tenen una important cobertura mediàtica, comportaran un retorn de la imatge de marca de València i un impacte turístic i cultural que dinamitzarà l'economia local».

Una celebració que, como recordà l’alcalde, tindrà lloc al mateix temps que la Capitalitat Mundial del Disseny.

Joan Ribó va recordar que «València, compta amb un reconeixement internacional en l’àmbit del cinema, gràcies a La Mostra de València-Cinema del Mediterrani, festival que promou el cine mediterrani, i consolidarà este renom amb les accions que es desenvoluparan amb motiu de l’any dedicat al guionista i director valencià Luis García Berlanga».

Finalmente, l’alcalde va indicar que l’Ajuntament considera que la celebració d’esta «nit del cinema espanyol» és esdeveniment supramunicipal. És per açò que  «és necessària la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, administracions amb què es signarà un acord, per tal que es puguen assumir els compromisos de caràcter econòmic i logístic que de la candidatura es deriven, a parts iguals», va afegir.

València col·laboradora dels Goya 2021

Per la seua banda, la vicealcaldessa i portaveu del Govern Local, Sandra Gómez, explicà que a més de 2022 València serà escenari col·laborador de la Gala que se celebrarà en 2021.

L'explicació és que eixe serà un «acte en què començarà l’any dedicat al cineasta valencià», referint-se a Luis García Berlanga. «Este homenatge serà un dels atractius de l’acte que se celebrarà en Màlaga amb les restriccions d’aforament i mesures de seguretat que marquen les autoritats sanitàries», apuntà Gómez.

Per tant, explicà Gómez, totes les activitat en memòria del director valencià acabaran, precisament, en la Gala dels Premis Goya de València.

 

Joan Ribó i Sandra Gómez - Premios Goya
Sandra Gómez / Joan Ribó
Foto Premios Goya: ©Alberto Ortega – Cortesia de l'Academia de Cine

Go up