Skip to content
Oci

Miquel Gil és nomenat Segador d’Honor en la Festa de la Sega

22/09/2019
Miguel Gil, Segador d'Honor 2019
Comarca: València

La tradició ha sigut la protagonista en la octava edició de la Festa de la Sega. Allí s’han donat cita gegants i cabuts, balls tradicionals, Cants de Batre, recreació de la sega tradicional de l’Albufera, concurs de perxa i, per damunt de tot, arròs.

Esta festa, idea de la D.O. Arròs de València, s’ha celebrat este diumenge 22 al port de Catarroja. L’objectiu és tindre un punt de referencia sobre la historia i la cultura de l’arròs. Les persones assistents han pogut presenciar diversos showcookings i probar els diversos plats per un preu de 4 euros.

Un dels moments especials d’esta festa de la sega es el nomenament del Segador d’Honor. En esta edició de 2019 este nomenament ha sigut per al cantant valencià Miquel Gil, qui ha rebut la placa commemorativa.

Gil ha indicat que “l’activitat de la sega és un patrimoni i un miracle oferit per la naturalesa que hem de conservar”.

Una jornada festiva al voltant de l’arròs i la sega

De bon matí començà esta festa de la sega, a les 09:30, plena de diverses activitats, tant formatives com lúdiques. Diversos restaurants també han volgut participar, oferint showcookings a les persones assistents, com informàrem fa uns dies.

Lola Ledesma ha sigut la guanyadora del cuart campionat de Cants de Batre. Ledesma s’animà a participar per la falta de dones en esta disciplina i ha indicat que “les dones hem d’estar en tots els llocs”.

Segurament un dels moments més espectaculars és el de la recreació de la sega tradicional a càrrec dels pocs segadors que coneixen este ofici tradicional. Un treball fet a mà i ajudat per cavalls. Una recreació plena de nostàlgia.

També s’ha pogut vore el concurs de perxa, guanyat en este cas per Miguel Asins Torralba.

La jornada ha acabat de manera divertida gràcies a l’actuació de la Colla Brials. D’esta manera, els cants i balls tradicionals han posat el punt i final a esta jornada arrossera.

Print Friendly, PDF & Email