El Palau de la Música reubica la seua programació

Palau de la Música
Palau de la Música

Degut a les obres de rehabilitació del Palau de la Música per a solucionar diversos problemes estructurals, ha sigut necessari reubicar la seua programació. El Palau de les Arts, la Llotja i el Teatre Principal són els escenaris destinataris del gruix d’esta programació. A més, també acolliran actuacions el Palau de Congressos, l’Almodí, El Teatre el Musical (TEM) i l’Espai Rambleta.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, indicà que estes són unes obres “necessàries per a solucionar diferents problemes estructurals i que serviran per fer més eficient energèticament el recinte, construït segons els paràmetres de fa 30 anys, i que necessita actuacions per modernitzar-lo i per millorar la instal·lació a nivell estructural. Estem parlant d’unes obres de gran envergadura, que convertiran el Palau de la Música en un espai referent a l’Estat espanyol”.

No obstant, es mantenen al Palau les actuacions de la Filharmònica de Viena i Zubin Mehta, la Royal Philharmonic i Zuckerman, les Simfòniques de Bamberg i Frankfurt, i els intèrprets Cecilia Bartoli, Grigori Sokolov, Javier Camarena i Mischa Maisky.

Les activitats dels cicles “Cambra al Palau”, “Rock, pop…, al Palau”, “Jazz a Poqueta Nit”, “Palau Electrònic”, “Emergents al Palau”, “Menut Palau”, “Literatura i Pop al Palau” i “Les Arts en Paral·lel” tindran lloc de manera normal amb el canvi d’ubicació previst.

D’esta manera, el Palau de les Arts acollirà 23 programes, el Teatre Principal de València i el Palau de Congressos n’albergaran, entre els dos, sis concerts més. En total, els 29 concerts d’abonament dels que consta la temporada 2019/20. Tots estos concerts programats mantenen els músics, formacions, director i repertori ja presentats el passat juliol.

El Palau de les Arts acollirà també el concert del Dia de la Comunitat Valenciana, dirigit per Ramón Tebar, que se celebrarà el 8 d’octubre. I també el concert del Premi Iturbi, amb Rubén Gimeno, que tindrà lloc el 27 de setembre.

El TEM, l’Espai Rambleta i La Mutant albergaran la resta dels cicles de la programació el Palau de Congressos, l’Almodí, El Teatre el Musical (TEM) i l’Espai Rambleta

Abonaments

Començarà l’abonament el 22 d’octubre a l’Auditori de Les Arts, amb l’Orquestra de València, l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, el Cor de Xiquetes de l’Orfeó Català i María José Montiel, dirigits per Ramón Tebar, interpretant la Simfonia núm. 3 de Mahler.

El 31 d’octubre, la dirigirà Pablo Heras Casado amb el concert de piano núm. 1 de Beethoven, el 14 de novembre amb Karel Mark Chichon i Boris Giltburg, el 21 de novembre amb Ramón Tebar i les simfonies núm. 9 i 10 també de Beethoven, el 28 de novembre amb Tebar i el violoncel·lista Mischa Maisky, el 12 de desembre amb Eiji Oue, el 20 de desembre amb Tebar i el tenor Joseph Calleja, el 6 de febrer amb Tebar i Juan Pérez Floristán, el 28 de febrer amb Alexander Soddy i Maria Dolores Vivó, el 27 de març amb Tebar, Viktoria Mullova i Ofelia Sala, 7 de maig amb Francisco Coll i el 19 de juny amb Tebar i Uri Caine.

Al Teatre Principal, l’Orquestra estarà present el 17 d’abril, dirigida per Jordi Francés i amb Carlos Apellániz dins del Festival Ensems, el 14 de maig amb Enrique Arturo Diemecke i Josu de Solaun, el 22 de maig amb Josep Vicent i Damián Martínez, el 5 de juny també amb Tebar amb la Simfonia núm. 3 de Beethoven i el 12 de juny amb Leonard Slatkin. 

Formacions i solistes internacionals

El Palau de Les Arts albergarà els concerts de la Filharmònica de Viena i Janine Jansen, dirigits per Zubin Mehta, el 26 d’abril, la Mahler Chamber Orchestra amb Mitsuko Uchida el 15 de gener, les simfòniques de Franckfurt i de Bamberg el 26 de gener i l’11 de febrer respectivament, la Budapest Festival Orchestra el 25 de març i els pianistes Grigory Sokolov el 20 de febrer i Javier Perianes el 26 de maig. A més, la Sala Principal de Les Arts albergarà el recital de Javier Camarena el 4 de febrer i a Cecilia Bartoli el 5 d’abril.

Per la seua banda, el Palau de Congressos albergarà les actuacions de Mischa Maisky l’1 de desembre i els Xiquets Cantors de Viena l’1 de març. I el Teatre Principal de València acollirà l’actuació de la Royal Philharmònic i Pinchas Zuckerman el 20 de maig.

Concerts de l’Orquestra fora d’abonament

L’Orquestra de València també interpretarà concerts fora de l’abonament  com el del 8 d’octubre amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, a l’Auditori de Les Arts, dirigit per Tebar. A la Llotja de València el 17 de gener amb la pianista Valentina Lisitsta i Josep Caballé-Domènech com a colofó de l’any Sant Vicent Ferrer i el 3 d’abril a la Seu de València amb la Missa en do de Beethoven. Al Teatre El Musical TEM el 6 de març amb Anne Manson i la violinista Esther Vidal en commemoració del Dia de la Dona. A l’Auditori de Castelló anirà el 10 de gener amb Cristóbal Soler i Francisco Catalá, el 14 de febrer amb Tebar i Vadim Repin i el 24 d’abril amb Tebar també i Vicente Llimerá, mentre que l’ADDA d’Alacant serà el 30 d’abril amb Enrique García Asensio i Anabel García.

Sense abonament, dins de la programació del Palau de la Música trobem també els concerts de la Societat Filharmònica de València a la Fundació Bancaixa. El Cicle “Cambra al Palau” tindrà lloc a L’Almodí de València i comença el 24 de setembre amb el Quinteto Casulana. Ací també tindrà lloc el cicle “Les Arts en Paral·lel”. I els cicles “Emergents al Palau” i “Jazz a poqueta Nit” tindran lloc a La Mutant. Espai Rambleta, on actuarà Jorge Drexler el 12 i 13 de febrer  dins del cicle “Rock, pop…al Palau”. Encara s’està estudiant on actuaran Depedro, i Sènior i el Cor Brutal l’any 2020.

Seguix al Palau de la Música la programació de “Palau Electrònic” en la Terrassa que dóna al riu i “Literatura i pop al Palau” continuarà celebrant-se a la sala Martín i Soler d’este recinte. A més, el cicle “Menut Palau” tindrà lloc a l’Almodí, La Rambleta, Les Drassanes, Teatre El Musical TEM  i a diversos museus de Ciutat Vella.

Encara sense ubicació

Pròximament sabrem on se celebraran el concert del 5 de noviembre de María Dueñas al violí de l’Orquestra Nacional de Rússia; el concert del 8 novembre d’Elisabeth Leonskaya de Orquestra de València; el del 15 desembre de l’extraordinari participatiu Oxford Voices/Instruments of Time and Truth d’El Messies de Haendel; el del 18 desembre de Capella Ministrers, el del 10 març  de La Dispersione, del 21 de març de Nancy Fabiola Herrera de l’obra María de Buenos Aires, de l’1 d’abril de l’Orchestra  of the XVIII Century de La Passió segons Sant Mateu i del 15 d’abril de Trondheim Soloits.

Glòria Tello va agrair a totes les sales participants la seua col·laboració per a reubicar la programació del Palau de la Música en estos moments, destacant el Palau de les Arts per haver facilitat la programació de 23 obres en el seu auditori.

Print Friendly, PDF & Email