València donarà més ajudes al lloguer per a cobrir tota la demanda

Fuset, Tello, Puchades, Arrancapins, compromís, ajudes lloguer ayudas alquiler

Fuset, Tello i Puchades en la trobada de Compromís a Arrancapins.

Donar resposta a la crisi de l’habitatge: un dels anuncis de Compromís a Arrancapins. Una convocatòria per a cobrir tota la demanda

Dissabte passat, 21 de gener, el portaveu de Compromís per València, Pere Fuset, anuncià, a la trobada que la coalició valencianista ha fet amb els veïns i veïnes del barri d’Arrancapins, que la regidoria de Vivenda proposarà una modificació de les bases de la convocatòria de les ajudes al lloguer «perquè cap sol·licitant es quede sense ella». Això suposarà, que l’àrea que dirigeix Isabel Lozano proposarà a la Junta de Govern Local que s’amplie la convocatòria de 2023 dels 2,4 milions d’euros actuals als 3 milions d’euros en la primera modificació de crèdit, però a les bases s’especificarà que el crèdit serà ampliable fins a un màxim de 4 milions d’euros «per tractar de cobrir tota la demanda que compleix els requisits».

La regidora Isabel Lozano destacà que «no volem deixar ningú enrere, és una de les línies fonamentals de la nostra regidoria i de l’acció del govern de Joan Ribó. Els 2,4 milions d’euros que hem invertit en ajudes al lloguer és la partida més alta de la història de València i ha anat incrementant-se des de 2016, any en què l’import va ser de 1,6 milions d’euros. Però és evident que fan falta més recursos atés les necessitats de la població, per això reaccionem ara amb esta ampliació del pressupost que esperem que atenga a totes les persones sol·licitants».

Repescar les sol·licitants a les ajudes del 2022

A més, Lozano també anuncià que el departament «està treballant poder repescar a les 498 sol·licitants que es van quedar fora de la convocatòria de 2022 mitjançant les ajudes de lloguer subvencionades per la Conselleria d’Habitatge que gestionem des de l’Ajuntament». «És altra de les vies en les que estem treballant per donar una solució a totes les persones que necessiten estes ajudes en este moment d’emergència de l’habitatge que estem vivint. Este govern està compromés amb les persones i reacciona davant d’aquells fenòmens que dificulten la seua vida, com ara l’encariment del preu de la vivenda i el lloguer i l’augment de les peticions que ha generat».

Compromís treballa en més iniciatives

Per la seua part, el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat a Arrancapins que l’habitatge «s’ha convertit en un problema greu per a l’economia de les famílies i els problemes excepcionals necessiten solucions excepcionals», qui ha emmarcat este important anunci de completar les ajudes de lloguer a totes les persones sol·licitants amb les distintes iniciatives en les quals també treballa la coalició valencianista.

El barri d’Arrancapins, un exemple de la ciutat de València

Per part seua, la regidora Glòria Tello va explicar que Arrancapins és un exemple de la València, ciutat de barris i places, començant per la plaça Pintor Segrelles, una de les primeres de la ciutat que ha permés crear una zona d’estada per als veïns i veïnes del barri. Tello va anunciar que esta plaça “A més, no serà l’única, perquè ja està projectada també la conversió per a vianants del carrer del Doctor Vila Barberá, un nou espai on el fum i el soroll dels vehicles motoritzats deixaran pas a una zona per caminar i estar”.

El soterrament de les vies

La regidora afirmà que València afronta, de la mà de Joan Ribó, el projecte urbanístic més important de les últimes dècades, el soterrament de les vies. Amb una inversió de 443 milions d’euros, està previst que el projecte comenci entre febrer i març, i que directament afecta al barri de Arrancapins i als districtes de Jesús i Quatre Carreres.

Recuperació del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta

La recuperació del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta és una de les actuacions més importants que està duent a terme el govern de Joan Ribó al barri d’Arrancapins, afirmà Tello. Després de la rehabilitació estructural de l’edifici, ara s’adequarà per als usos que finalment se li han assignat, que són bàsicament albergar les regidories de Cultura, Acció Cultural i Cultura Festiva.

València: una ciutat de barris i pobles

En la seua intervenció, el candidat Ferran Puchades afirmà que València és una ciutat que ha canviat molt des de 2015, donant accés a tots els veïns als mateixos servicis. “En estos 8 anys de govern progressista hem aconseguit una cosa molt important, canviar la reputació de la nostra ciutat.  Hem passat de ser coneguts per coses que ens avergonyien a rebre premis per la gestió en servicis socials, a ser Capital Verda Europea al 2024, per haver transformat la ciutat amb la mobilitat sostenible i per ser un exemple de gestió responsable”, indicà.

Pressupost més alt de la història

Puchades també va fer insistència en que “En estos 8 anys de govern progressista hem aconseguit una cosa molt important, canviar la reputació de la nostra ciutat. Hem passat de ser coneguts per coses que ens avergonyien a rebre premis per la gestió en servicis socials, a ser Capital Verda Europea al 2024, per haver transformat la ciutat amb la mobilitat sostenible i per ser un exemple de gestió responsable”.

Servicis socials durant els dos anys de pandèmia

El candidat de Compromís també afirmà que durant els dos anys de pandèmia s’ha invertit 18 milions en ajudes que han arribat a 35.000 persones. També comentà que en el 2022 s’han donat en total 6,4 milions d’euros en ajudes al lloguer i s’ha millorat el contracte d’atenció domiciliària, al qual s’ha destinat 60 milions en 4 anys,”perquè cap persona de València estiga desatesa”, comentà.

Mobilitat sostenible

Puchades també posà en valor que a València ara hi ha 187,4 quilòmetres de carril bici. També recordà que s’ha impulsat el servici de bus nocturn, per primera vegada totes les línies funcionen quasi 24 hores. I que s’ha recuperat espai per a les persones, com la plaça de l’Ajuntament, la de la Reina i la de Pintor Segrelles, entre altres.

El candidat conclogué dient que València és una ciutat amigable, que treballa per mantindre la seua idiosincràsia i perquè tot el veïnat tinga els mateixos servicis.

En resum

Per a Compromís, la crisi de l’habitatge és un problema que afecta a moltes famílies a València, però amb les seues iniciatives presentades a Arrancapis esperen que es puga donar resposta a totes les persones sol·licitants. Per una altra banda, la representació de la coalició valencianista indicà que Arrancapins és un exemple de la València, ciutat de barris i places, que està experimentant grans canvis gràcies als projectes urbanístics, com el soterrament de les vies i la recuperació del Monestir de Sant Vicent de la Roqueta.

Print Friendly, PDF & Email