|

València li dedica un carrer a Españeta

València dedica un carrer a Españeta / València dedica una calle a Españeta

L’ajuntament de València ha anunciat que li dedicarà un carrer a un dels símbols del València CF, Bernardo España Edo, més coneguts per l’afició com Españeta, encarregat de material del València CF durant més de 50 anys.

On estarà este carrer dedicat a Españeta

Esta decisió de l’Ajuntament per a un nou carrer naix del canvi de denominació d’un tram del carrer de la Safor. Este tram va del carrer de Nicasi Benlloch a l’anvinguda de les Corts Valencianes, a Benicalap.

D’esta manera, el tram afectat és que comprén els números de l’1 al 3 i del 2 al 8, molt prop del futur estadi de Mestalla. La resta del carrer de la Safor mantindrà el seu nom.

Una ciutat que no ha d’oblidar als valencianes i les valencianes referents

Esta decisió va ser comunicada ahir dilluns per la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, qui va assistir al partit del València CF davant el Celta de Vigo a l’actual Mestalla.

Tello va indicar que “la nostra ciutat sempre serà millor si no oblida eixes persones bones que, des de la base, s’han guanyat l’estima de tantes persones i han estat referents en humanitat. Per això, la iniciativa de donar-li un carrer a Españeta considere que s’ajusta a estos valors als quals tota la societat ha d’aspirar”.

Per part seua, l’actual presidenta del club, Layhoon Chan, indicà que “és un gran orgull per al club, per a l’afició i per a València que un personatge tan icònic com Españeta done nom un dels carrers de la ciutat. No hi ha millor lloc per honorar la seua memòria que un dels carrers més propers al nou estadi, un escenari on d’ací a poc de temps esperem gaudir del sentiment que caracteritzava Españeta”. La presidenta va afegir que “el futbol genera habitualment ídols dins del terreny de joc. Españeta va ser capaç de transcendir, deixar la seua empremta i guanyar-se el reconeixement d’afició, jugadors, tècnics i treballadors per la seua tasca incansable de club i pels seus valors. Sempre serà una referència de valencianisme i compartim esta alegria amb la seua família”.

Finalment, recordar que el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar el 29 d’octubre de 2020 atorgar una distinció a Españeta “per tota una vida dedicada a l’esport i per ser un referent no només per al valencianisme, al qual va estar vinculat durant tota la seua vida, sinó també per a tot el futbol espanyol pel seu caràcter i dedicació”.

En la foto, d’esquerra a dreta podem vore a Tendillo, Layhoon Chan, la viuda d’Españeta, Glòria Tello i Ricardo Arias.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts