Unificació de zones i reducció de preus en el transport de l’àrea metropolitana de València

2 anys ago · Updated 2 anys ago

noves zones transport metropolità València - nuevas zonas transporte metropolitano Vallència

A partir de l’any 2022 la mobilitat metropolità de València canviarà radicalment, gràcies a la unificació o simplificació de zones i la reducció dels preus, i integrant també el transport de Renfe.

Així ho va anunciar fa uns dies el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España. El responsable de transport explicà que esta reunificació farà possible que "amb un sol bitllet es puga viatjar en Metrovalencia, Metrobus, Rodalies o EMT, també hi haurà una simplificació zonal, i de quatre zones geogràfiques es passarà a dues perquè el transport metropolità siga més senzill, fàcil i barat, amb una baixada de preus, entre un 11 i 55%".

El conseller indicà també que “aquesta actuació té una inversió de la Generalitat de 20 milions d'euros i suposa un salt qualitatiu i quantitatiu en el transport metropolità, a recuperar el temps perdut i a fomentar una de les principals palanques de lluita contra el canvi climàtic que és descarbonizar el transport, i que la majoria de ciutadans i ciutadanes puguen utilitzar un transport eficient, competitiu en preus i senzill".

Una visió global de zones i preus del transport metropolità de València

Arcada va fer insistència en que és una acció global per a l’àrea metropolitana de transport. D’esta manera, explicà que “enguany  s'ha fet un gran esforç per a avançar en eixa visió metropolitana del transport, hem posat en servici  llançadores a cinc polígons industrials que encara que tenen una gran població no disposaven de transport públic".

Una xarxa en creixement d’usuaris i línies

Quant a dades d’ús, Arcadi informà que "Més de 100.000 persones s'han mogut des de principi d'any gràcies a estos nous serveis públics que han superat la concepció radial, ja que no sols connecten amb València sinó també entre municipis". Més de 500.000 persones, ha afegit, han usat el Bo 10 de Metrobus

Les noves L10, L11 i L12 de de Metrovalencia

Ja en execució, el pròxim mes d’abril començarà a funcionar la nova L10 de Metrovalencia. Una línia que unirà el centre de la ciutat de València i Natzaret. A més, la L11 i la L12 per a connectar La Fe; i el ramal des de Natzaret fins el Grau.

Arcadi també ha anunciat que en breu es licitarà el canvi de totes les parades i tòtems de Metrobus, per un import de 8 milions d’euros.

Les noves zones i les preus del transport metropolità de València

Una de les principals novetats és la reducció de les zones de transport. Açò es fa a través de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) de la Generalitat. L'objectiu és avançar en la integració tarifària. D'esta manera, la Generalitat ha apostat per sumar l'oferta de Renfe Rodalies de l'àrea metropolitana i oferir preus més competitius. Es vol que el transport públic siga una oferta atractiva i útil que de veritat siga una alternativa al vehicle privat.

Les noves zones de transport de l'Àrea Metropolitana de València

A partir de 2022 s'unixen les actuals zones A i B en la zona zona A-B solapada i únicament es pagarà per una zona. A més, els municipis que eren zona C i D ara seran zona B, i pagaran una o dos zones i no tres o quatre com passava fins ara.

Així i fins ara, municipis de la mateixa comarca podien estar en zones diferents. Fins i tot hi havia pedanies que estaven en una zona diferent a la resta de la localitat. En canvi en esta unificació s'ha tingut en consideració les comarques.

Des de 2022 la Zona A tindrà ciutat de València; i el àrea de solapament A-B és tota l'Horta i únicament es pagarà el preu d'una zona; finalment, la Zona B inclourà els municipis del Camp de Túria i el Camp de Morvedre, pertanyents a l'Àrea Metropolitana de València.

Les noves tarifes de transport

Les noves tarifes segons esta unificació de zones de transport inclouen les Rodalies de Renfe i quedaran de la manera següent:

 • Bo 10 Transbord:
  • 8 euros per a una zona (ara 9 euros) i 15,50 euros
  • 15,50 euros per a 2 zones (ara 20,90 i 26,90 euros)
  • 20 euros per a l'Aeroport (ara 26,90)
 • Bo mensual: (en estos moments oscila entre els 45 i els 79,10 euros)
  • 35 euros una zona
  • 53 euros 2 zones igual que l'aeroport

A més, hi haurà transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 entre dos.

Pla Zonal de Metrovalencia per a 2022

Go up