Ribó, Tello i Ramon participen en una trobada pública amb el veïnat d’Aiora

Aiora - Ribó Tello Ramon

Continuant la ronda de trobades este dijous l’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en una trobada amb veïns i veïnes del barri d’Aiora, i han acompanyat a la primera autoritat de la ciutat en esta visita la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, i el d’Agricultura i Transició Energètica, Alejandro Ramon.

Entre el públic també poguérem vore als regidors Carlos Galiana i Pere Fuset i a les regidores Luisa Notario i Isa Lozano.

Esta ronda de “trobades” tenen per objectiu donar comptes davant el veïnat i al mateix temps escoltar les opinions, reivindicacions, crítiques i propostes, i intentar donar resposta en viu.

Ribó ha agraït, durant esta visita al barri d’aiora, la presència del veïnat i ha posat en valor el lloc de la trobada, el jardí d’Aiora. Este jardí l’ha posat en valor l’alcalde tant per la seua caracterització de zona verda, com també d’aplicació de la gestió pública de l’Ajuntament. I és que el palauet que hi ha dins d’este jardí es va destinar a ser seu i ho és de la Universitat Popular des de 2017.

L’alcalde ha destacat l’aportació d’este barri d’Aiora a la València verda i sostenible. En concret, ha comentat cóm la inversió en parcs i jardins per a este barri supera els 110.000 euros, executada ja al 50%.

Quant a la transició energètica, ha indicat Ribó que este barri fon triat per obir la primera Oficina de l’Energia de la ciutat de València. I també ha parlat d’unes altres intervencions destacades a este barri, com ara la rehabilitació del xalet d’Aben al Abbar, el qual serà seu de la Mostra de València, o la rehabilitació del mercat d’Algirós.

Finalment, Ribó ha afirmat que València ès una ciutat de barris i de pobles i que la connexió i la seua relació és important.

El problema de la saturació de les zones verdes pel botelló

En la tanda de preguntes, nombroses per les més de 200 persones assistents, es parla de la problemàtica de l’excés de terrasses que difulten el descans, o dels botellons en zones verdes, els quals el fan impossible.

Este fet va ser ratificat per l’alcalde, qui va explicar que encara que certa premsa critique l’actuació de l’Ajuntament pel control d’eixes excessives terrasses, s’ha de tindre un equilibri i s’ha de pensar i mirar també pel veïnat i el seu descans. I en esta línia seguiran treballant.

També, i preguntat per la poda de zones com l’avinguda de Blasco Ibáñez, Ribó ha donat la raó de la necessitat de fer-ho, encara que ha informat que l’empresa encarregada treballa cada dia en este sentit, i que els seus resultat es voran progressivament, així com les noves plantacions.

Una veïna va agrair la resposta positiva del govern municipal davant la petició dels veïns i veïnes de tancar per la nit la zona verda de la plaça del cedre, un dels punts de concentració de “festa” i de soroll des de cada dijous per la nit i fins que acaba al cap de setmana.

Esta veïna ho va plasmar dient que s’ha passat de l’alegria de tindre una zona verda a la porta de casa, a tot el contrari, pel que significa de aglomeració de gent per a fer botellons o soroll.

Ribó explica la situació de La Marina

Encara que no del propi barri, es va preguntar també per la zona de La Marina. Ací Ribó va aclarir que l’Ajuntament té competències en la part terrestre, però no en la làmina de l’aigua. No obstant això, informà que s’està negociant per a trobar una solució que facilite un millor ús de la zona, com en el cas dels “Tinglados” o els “Docs”.

Ha sigut interrogat pel tema de la contaminació dels creuers. En este sentit Ribó va dir que tal i com s’havia anunciat prèviament, s’està treballant per a que estos grans bucs apaguen els seus motors contaminants quan estiguen en el port i es connecten a l’electricitat. En este sentit ha explicat les necessitats per a fer-ho possible i ha ratificat que està fent-se i que espera que prompte estarà a disposició d’estos creurers.

El Palau de la Música i la seua reforma, explicada per Tello

Esta visita a Aiora de Ribó i també de Tello ha animat al veïnat a preguntar la regidora per l’aparent lentitud de les obres del Palau de la Música, la regidora Glòria Tello va explicar detalladament la situació.

Així, ha relatat cóm trobaren un greu error de disseny en vore que els conductes de calefacció i refrigeració estaven situats pel sostre, just per la zona de la part que caigué a terra. El seu material, fusta, necessitava revisar-se als 50 anys. I no obstant això, degut als canvis de temperatura i d’humitat d’eixos conductes, la seua degradació s’accelerà. De fet, la caiguda de la peça del sostre es va produir als 30 anys de la seua colocació.

Tello ha explicat que en eixe moment hagueren de triar entre reparar la peça caiguda, i que poguera tornar a caure, en esta ocasió tal volta quan se celebara un concert, o traslladar eixos conductes de climatització baix terra. Esta va ser la solució elegida, la qual, a més, estalvia energia, donat i que no és necessari climatizar des del sostre al pis (uns 34 m.) sinó des de terra fins l’altura de les cames o un poc més.

De moment la seua programació seguirà tenint lloc al Palau de les Arts, al Teatre Principal i a lˋAlmodí.

“Ahí m’ha pillat!”

Una queixa d’una altra veïna ha sigut la freqüència de l’autobús 31 de l’EMT, demanant que no tarde tant. Esta ha sigut l’anecdota de la vesprada, quan Ribó li ha contestat, de manera sincera, “Ahí m’ha pillat!”, en el sentit que no sabia, de manera concreta, la freqüència d’eixa línia d’autobús, encara que es va comprometre a traslladar esta queixa a la pròpia EMT.

Print Friendly, PDF & Email